Počinje EP u Portugalu! Hrvatski boćari love medalje i plasman na SP

Počinje EP u Portugalu! Hrvatski boćari love medalje i plasman na SP

Hrvati će u Portugalu pokušati izboriti dovoljan broj bodova za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski boćari s invaliditetom otputovali su u četvrtak u portugalski grad Povoi de Varzim u kojemu  će se od 28. listopada do 2. studenoga održati Europsko prvenstvo na kojem će se 112 igračica i igrača iz 22 zemlje boriti za medalje u tri ekipne i četiri pojedinačne kategorije invaliditeta mišićne distrofije i cerebralne paralize.

Hrvatske boje branit će Davor Komar i Melisa Osmanović iz BK OSI “Istrijana” te Damir Juren iz BK OSI DDZ “Željko Klepač” – URIHO.

Na Europskom prvenstvu u svakoj od kategorija natječe se po 10 parova, odnosno timova, koji će biti podijeljeni u dvije skupine iz kojih će se po dva najbolja plasirati u polufinale.

Naš par svrstan je u jaku skupinu B u kojoj ih očekuju par iz Velike Britanije, zlatni s Europskog kupa u Sant Cugatu ove godine i aktualni europski viceprvaci, zatim par iz Portugala koji je ove godine osvojio zlato na Europskom kupu u Poznanju i broncu na Svjetskom kupu u Sevilli, te par iz Njemačke, srebrni na Svjetskom kupu u Kansas Cityju i na kraju par iz Grčke čiji su boćari bili brončani na svjetskom kupu u Sant Cugatu.

Natjecanja parova započinju u subotu, a polufinala i utakmice za medalje održat će se u nedjelju 29. listopada, dok je pojedinačni dio natjecanja na rasporedu od ponedjeljka do srijede.

Izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Tomislav Bunjevac kazao je uoči odlaska u Portugal da je glavni cilj našeg para osvajanje dovoljno bodova za svjetsku rang-listu, kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu sljedeće godine održati u Liverpoolu.

“Naravno da bi svi naši boćari željeli da plasman na Svjetsko prvenstvo potvrde i prvom medaljom s Europskog prvenstva čime bi na najbolji način nastavili kontinuitet dobrih rezultata u ovom paraolimpijskom sportu ostvarenih u srpnju na Europskom kupu u Poznanju te u rujnu na Svjetskom kupu u Kansas Cityju”, zaključio je Bunjevac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.