Počinje EURO u sjedećoj odbojci! Hrvati love najmanje četvrtfinale

Počinje EURO u sjedećoj odbojci! Hrvati love najmanje četvrtfinale

Europsko prvenstvo počinje svečanim otvaranjem 6. studenog u Poreču.

Foto: www.iok-zagreb.hr - Invalidski odbojkaški klub Zagreb

Od 6. do 11. studenoga u Poreču će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović održati Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci.

“Ovogodišnje Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci zasigurno je najveći sportski događaj kojemu je Hrvatski paraolimpijski odbor organizator, jer će u njemu sudjelovati više od 800 osoba. Za prvenstvo je sve spremno, jer su iza nas gotovo jednogodišnje pripreme u kojima smo poduzeli sve da osiguramo potrebne uvjete za  sportaše, stručne djelatnike, organizatore i volontere koji su uključeni u organizaciju prvenstva. Na sportskom planu od naše muške reprezentacije očekujemo najmanje  plasman u četvrtfinale, a uz malo sreće i plasman među četiri najbolje momčadi, dok bi za žensku reprezentaciju, kojoj će ovo biti treći nastup na EP-u, veliki uspjeh bio plasman do sedmog mjesta”, izjavio je u četvrtak predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

U ženskoj konkurenciji natjecat će se devet reprezentacija podijeljenih u dvije skupine. Hrvatska je smještena u skupinu A sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok će se u skupini B nadmetati Rusija, Ukrajina, Njemačka, Italija i Nizozemska. Naše odbojkašice će natjecanje započeti 6. studenog utakmicom protiv Mađarske, dan poslije suparnik će im biti Slovenija, a 8. studenog igrat će protiv Finske. U četvrtfinale neće samo petoplasirana reprezentacija iz B skupine.

U muškoj konkurenciji je 13 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine. Hrvatska je u skupini A s Italijom i Poljskom. Skupinu B čine Bosna i Hercegovina, Gruzija, Mađarska i Srbija, u skupini C su Latvija, Nizozemska i Rusija, a u skupini D su Njemačka, Turska i Ukrajina. U prvoj utakmici, 6. studenog, našim će odbojkašima suparnici biti Talijani, a dan poslije će odmjeriti snage s Poljacima. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu.

Sve utakmice odigrat će se u sportskoj dvorani Inter sport Zelena laguna.

Svečano otvaranje EP-a zakazano je za ponedjeljak, 6. studenog, u 17 sati. Natjecanja po skupinama održat će se do 8. studenog, a četvrtfinalni susreti na rasporedu su u četvrtak, 9. studenog. Polufinala u obje konkurencije održat će se u petak dok su finalni susreti na rasporedu u subotu, 11. studenog.

Prije početka natjecanja, u nedjelju 5. studenoga, u Poreču će se održati  i izborna Skupština Europske paraodbojkaške federacije, na kojemu će biti izabrano novo čelništvo. Jedna od kandidatkinja za mjesto glavne tajnice Europske paraodbojkaške federacije je predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.