[FOTO] Počinje izgradnja novog stadiona Osijeka

[FOTO] Počinje izgradnja novog stadiona Osijeka

Novi stadion primit će 12 tisuća gledatelja, a izgradnja će stajati 35 milijuna eura.

Iz Osijeka stižu odlične vijesti. Ovaj tjedan kreće izgradnja novog stadiona na Pampasu.

“Napokon smo dobili sve tri potrebne građevinske dozvole, što znači da ovog tjedna počinju prvi radovi. Za početak ćemo nasipati zemljište na kojem će biti stadion jer će se podignuti za jedan metar. S tim bismo trebali biti gotovi do kraja ove godine, a nakon toga slijede ostali radovi. Međutim, do tamo ne postoji nikakva pristupna cesta kojom bismo mogli dovoziti strojeve i potreban materijal. Čak smo razmatrali prijevoz rijekom Dravom, ali našli smo rješenje i više ništa neće kočiti početak radova”, rekao je direktor kluba Igor Galić za Glas Slavonije.

Novi stadion primit će 12 tisuća gledatelja, a izgradnja će stajati 35 milijuna eura. Utakmice će se gledati s luksuznog zdanja, a najbogatiji će gledati iz, vjerovali ili ne, jacuzzija. Iako stadion još uvijek nema službeno ime, moguće je da će nositi ime nekog od sponzora.

Ovaj projekt trebao bi osvježiti dio grada koji je zapušten. Inače, stadion bi radio 365 dana u godini i bio bi popunjen poslovnim prostorima te brojnim drugim sadržajima. Iz kluba vjeruju da će stadion biti gotov u sezoni 2020./21., a kako će izgledati, pogledajte u slikama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.