Počinje Kup konfederacija: HRT osigurao prijenos

Počinje Kup konfederacija: HRT osigurao prijenos

Foto: ConfedCup/Twitter

U subotu 17. lipnja počinje Kup konfederacija, natjecanje koje FIFA organizira svake četiri godine, a na kojem sudjeluju pobjednici kontinentalnih natjecanja, svjetski prvak i domaćin. Domaćinstvo Kupa konfederacija uvijek dobiva domaćin nadolazećeg Svjetskog prvenstva, stoga se ovogodišnji Kup konfederacija održava u Rusiji.

Kup konfederacija se odigrava u dvije skupine od po četiri ekipe, a na turniru će sudjelovati u grupi A domaćin Rusija, Novi Zeland, Portugal i Meksiko. U grupi B će snage odmjeriti Australija, Njemačka, Kamerun i Čile, dok će se utakmice odvijati u četiri ruska grada: Moskvi, St.Peterburgu, Kazanu i Sočiju.

Dobra vijest za ljubitelje nogometa u Hrvatskoj predstavlja činjenica kako je HRT osigurao prijenos natjecanja, a prvu utakmicu na turniru će otvoriti domaćin Rusija i Novi Zeland.

Zanimljivost ovog Kupa konfederacija se ogleda u tome što se na natjecanje nije uspio plasirati Brazil, branitelj naslova i ekipa koja je s 4 titule najuspješnija nacija u povijesti Kupa konfederacija. Južnu Ameriku će tako predstavljati prvak Copa Amerike Čile, dok će primjerice čast Starog kontinenta braniti aktualni Svjetski prvak Njemačka i europski prvak Portugal.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.