Počinje ludilo Mundijala! Hrvatska najgori skor ima s Južnoamerikancima

Počinje ludilo Mundijala! Hrvatska najgori skor ima s Južnoamerikancima

Hrvatska je na pet svjetskih smotri dosad odigrala 14 utakmica uz sedam pobjeda i poraza te dva remija.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak, 1. prosinca će doznati imena suparnika u jednoj od skupina Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

FIFA je odustala od dosadašnjeg određivanja jakosnih skupina prema kontinentalnim federacijama i za World Cup u Rusiji jakosne skupine određene su prema FIFA-inoj ljestvici objavljenoj 16. listopada.

Hrvatska je tako smještena u drugu jakosnu skupinu, a u prijevodu to znači da ne možemo u skupini igrati protiv Španjolske, Švicarske, Engleske, Kolumbije, Meksika, Urugvaja i Perua.

Za nositelje su postavljeni domaćin Rusija, te Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska I Francuska. Od ovih osam reprezentacija ‘Vatreni’ imaju najgori skor s Portugalom. U četiri međusobne utakmice upisali smo četiri poraza, a posljednji na lanjskom EURO-u u Francuskoj u osmini finala.

Nikada nismo pobijedili niti Brazil. U tri međusobne utakmice imamo remi i dva poraza i to oba ostvarena na Svjetskim prvenstvima. U Njemačkoj 2006. smo izgubili 0-1, a na posljednjem SP-u 2014. u Brazilu 1-3.

Negativan skor hrvatska vrsta ima i protiv Francuza. U pet međusobnih ogleda doživjeli smo tri poraza uz dva remija. Argentinu smo jednom pobijedili u četiri međusobna susreta, dok protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca imamo po dvije pobjede i poraza, te jedan remi.

Najbolji skor imamo protiv Rusije. U tri susreta ostvarili smo jednu pobjedu i dva neodlučena ishoda. Pozitivan hrvatska nogometna reprezentacija ima i protiv Belgije i protiv Poljske.

Hrvatska će u Rusiji nastupiti na svom petom Svjetskom prvenstvu. U dosadašnja četiri nastupa Hrvatska je odigrala 16 utakmica, ostvarivši sedam pobjeda, dva remija i sedam poraza uz pozitivnu razliku pogodaka 21-17.

Protiv europskih reprezentacija igrali smo pet susreta ostvarivši četiri pobjede (Rumunjska, Njemačka, Nizozemska, Italija), a izgubili smo jedino od Francuske (1-2). S reprezentacijama iz Srednje i Južne Amerike, te Kariba igrali smo sedam puta i pritom upisali šest poraza i jednu pobjedu. Po dva puta su nas pobjeđivali Brazilci i Meksikanci, a po jednom Argentina i Ekvador, dok su ‘Vatreni’ na svjetskoj premijeri porazili Jamajku.

Od azijskih reprezentacija igrali smo jedino s Japanom i to dva puta, ostvarivši pobjedu i remi, dok smo protiv Australije remizirali 2-2. Od afričkih reprezentacija smo igrali jedno protiv Kameruna pobijedivši ga 4-0.

OMJER S POTENCIJALNIM SUPARNICIMA
NOSITELJI
RUSIJA   3 1 2 0 
NJEMAČKA  5 2 1 2
BRAZIL   3 0 1 2
PORTUGAL  4 0 0 4
ARGENTINA  4 1 1 2
BELGIJA   7 3 2 2
POLJSKA   5 3 1 1
FRANCUSKA  5 0 2 3

3. SKUPINA
DANSKA   5 2 1 2
ISLAND   6 4 1 1
KOSTARIKA   - - -
ŠVEDSKA   4 3 0 1
TUNIS     ---
EGIPAT   1 0 1 0
SENEGAL    --
IRAN    2 1 1 0

4. SKUPINA
SRBIJA   4 1 3 0
NIGERIJA    ---
AUSTRALIJA 6 2 2 2
JAPAN    3 1 1 1
MAROKO   1 0 1 0
PANAMA     ---
J.KOREJA  7 3 2 2
S.ARABIJA   --

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.