Podravka ide po novu titulu

Podravka ide po novu titulu

Podravka će igrati 27. finale Kupa Hrvatske

foto: rk podravka vegeta // facebook

Rukometašice Podravke plasirale su se u svoje 27. finale Kupa Hrvatske. U polufinalnom susretu bile su bolje od igračica Koke iz Varaždina koje su se odlično borile protiv aktualnih hrvatskih prvakinja i do samog kraja se držale u priključku. U finalu će se tako još jednom sastati Podravka i Lokomotiva, a utakmica je na rasporedu u subotu u 16:15 sati.

Podravka – Koka 30:23 (13:10)

Podravka: Jukić, Turk 1, Dežić 8, Karlovčan 3, Krsnik 2, Džono, Mrđen, Kapitanović, Franušić, Vidak 2, Ećimović, Pavlović 2, Petika, Horvat 2, Ikhneva 4, Bebelić 6.

Koka: Šopar, Jalušić 1, Balajić 1, Vrabec 4, Varšić, Milosavljević 2, Dominić, Blažek 3, Furjan 5, Šegota, Domjan 3, Kontrec, Tomić 4, Davidović.

Rukometašice Podravke krenule su vrlo dobro u utakmicu, ali Koka je pružala odličan otpor koprivničkim Kokicama i nisu ni trenutka popuštale u ritmu. Prvo veće odvajanje bilo je u desetoj minuti utakmice kada je Korina Karlovčan postavila 5:2. I tako se igralo sve do kraja poluvremena kada je Koka uspjela smanjiti preko Jelene Blažek na samo minus dva (10:12).

U uvodnim minutama drugog dijela utakmice činilo se kako je Podravka krenula rješavati susret i serijom zgoditaka su Podravkine igračice otišle na visokih +6. No, tada je Koka živnula, počela igrati čvrstu i pokretljivu obranu te uz podršku Šegote na golu, u napadu stvorila seriju 3-0 preko Suzane Furjan i Tee Jalušić za 15:18. Nastavio se pozitivan niz Koke i u 50. minuti uspijeva nadoknaditi zaostatak i upisuje minus jedan nakon prolaza Ane Vrabec (21:22). Vratila je Ivana Dežić dva gola na Podravkiu stranu i u posljednjih pet minuta ulazi se pri 25:22 za rukometašice iz Koprivnice. Posljednje nade Koki ugasila je Antonia Jukić koja brani sedmerac i u samo dvije minute Podravka odlazi na +4 (27:23). Sljedećih pet minuta Koka je bila bez gola pa je i nakon posljednjeg sučeva zvižuduka ostala na njih 23, dok je Podravka zabila 30.

Podravku  je do slavlja vodila Ivana Dežić s osam pogodaka, a šest ih je dodala Ana Debelić. Kod Koke su se istaknule Suzana Furjan s pet te Josipa Tomić i Ana Vrabec svaka s po četiri gola.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.