Podravka se pojačala za iduću sezonu sa dvije nove igračice

Podravka se pojačala za iduću sezonu sa dvije nove igračice

Jovana Risović proglašena je najboljom mladom rukometašicom svijeta 2014. godine.

foto: rk-podravka.hr

Nakon što je upava Rukometnog kluba Podravka produžila ugovore sa Antonijom Jukić, Anom Debelić i Dragicom Džono, na službenim stranicama kluba objavili su vijest da je dogovorena suradnja sa dvije nove igračice.

Bjeloruska reprezentativka Karyna Jezhykava potpisala je ugovor na godinu dana, a u Koprivnicu dolazi iz mađarskog Debrecena. Jezhykava je u dosadašnjoj karijeri igrala za DVSC, Minsk Region, Dinamo Volgograd i Astrahanočki. Bjeloruskinja je rođena u Gomelu 1990. godine i igra na poziciji vanjskog igrača.

Nakon što je vratarka Ivana Kapitanović otišla u francuski Metz, Podravka je dogovorila novu vratarku, a ona je Jovana Risović iz Beograda. Risović je branila u Radničkom iz Kragujevca, Maks Sportu, Kecskemetu i danskom Randersu odakle i dolazi u Podravku. Branila je i za reprezentaciju Srbije, nositeljica je srebrne medalje sa SP 2013. u Beogradu, a zadnje reprezentativne nastupe imala je 2016. na EP u Švedskoj, U mlađim kategorijama 2014. godine proglašena je najboljom mladom rukometašicom svijeta, a najbolja vratarka bila je na juniorskom SP 2012. godine.

Još ranije Podravka je u svoje redove dovela Aljonu Ihnjevu, Nikolinu Zadravec i Dejanu Milosavljević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.