Podrška HNS-a Centru za pristup nogometu u Europi (CAFE)

Podrška HNS-a Centru za pristup nogometu u Europi (CAFE)

Hrvatski nogometni savez pružio je podršku Centru za pristup nogometu u Europi(CAFE) i najavio sudjelovanje u CAFE akcijskom tjednu.

foto HNS Facebook

Hrvatski nogometni savez pružio je podršku Centru za pristup nogometu u Europi(CAFE)  i najavio  sudjelovanje u CAFE Akcijskom tjednu.

CAFE (Centar za pristup nogometu u Europi) osnovan je 2009.godine uz podršku UEFE. Glavni cilj  osnovanja bilo je pružanje podrške i poboljšanje pristupa nogometnim stadionima osobama s invaliditetom.

Više od milijardu ljudi na svijetu bori se s određenom vrstom invaliditeta. Procjenjuje se kako 500 milijuna osoba s invaliditetom nije moglo prisustvovati određenom sportskom spektaklu.

Hrvatski nogometni savez prepoznao je važnost pothvata kakav čini CAFE te se uključio u podršku. Također je podržao i CAFE Akcijski tjedan koji će se ove godine održati od 2.do 10.travnja pod sloganom “Pravi nogomet – Potpuni pristup“. Cilj cijelog projekta je podizanje svijesti o važnosti uključenja navijača s invaliditetom u sva nogometna zbivanja.

Nakon ovakve podrške HNS-a  definitivno je da će se i Hrvatskom proširiti veća svijest o shvaćanju i prihvaćanju osoba s invaliditetom na nogometnim susretima.
Mnogo osoba s invaliditetom do sada nije moglo iskusiti pravu euforiju trenutka “uživo“ na nogometnim stadionima. Ovim projektom takvo nešto sada bi trebalo biti moguće.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.