Podrška HNS-a Centru za pristup nogometu u Europi (CAFE)

Podrška HNS-a Centru za pristup nogometu u Europi (CAFE)

Hrvatski nogometni savez pružio je podršku Centru za pristup nogometu u Europi(CAFE) i najavio sudjelovanje u CAFE akcijskom tjednu.

foto HNS Facebook

Hrvatski nogometni savez pružio je podršku Centru za pristup nogometu u Europi(CAFE)  i najavio  sudjelovanje u CAFE Akcijskom tjednu.

CAFE (Centar za pristup nogometu u Europi) osnovan je 2009.godine uz podršku UEFE. Glavni cilj  osnovanja bilo je pružanje podrške i poboljšanje pristupa nogometnim stadionima osobama s invaliditetom.

Više od milijardu ljudi na svijetu bori se s određenom vrstom invaliditeta. Procjenjuje se kako 500 milijuna osoba s invaliditetom nije moglo prisustvovati određenom sportskom spektaklu.

Hrvatski nogometni savez prepoznao je važnost pothvata kakav čini CAFE te se uključio u podršku. Također je podržao i CAFE Akcijski tjedan koji će se ove godine održati od 2.do 10.travnja pod sloganom “Pravi nogomet – Potpuni pristup“. Cilj cijelog projekta je podizanje svijesti o važnosti uključenja navijača s invaliditetom u sva nogometna zbivanja.

Nakon ovakve podrške HNS-a  definitivno je da će se i Hrvatskom proširiti veća svijest o shvaćanju i prihvaćanju osoba s invaliditetom na nogometnim susretima.
Mnogo osoba s invaliditetom do sada nije moglo iskusiti pravu euforiju trenutka “uživo“ na nogometnim stadionima. Ovim projektom takvo nešto sada bi trebalo biti moguće.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.