Pogledajte dobrodošlicu Hrvatskoj olimpijskoj delegaciji u Riju

Pogledajte dobrodošlicu Hrvatskoj olimpijskoj delegaciji u Riju

„Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima. Veliko je zadovoljstvo vidjeti Olimpijsku zastavu kako se vijori u Riju“ rekla je Arcain, osvajačica srebra na OI Atlanta 1996. i bronce na OI Sydney 2000. te prva brazilska košarkašica koja je zaigrala u američkoj ženskoj profesionalnoj košarkaškoj ligi WNBA.

Foto: HOO

Članovi Hrvatske olimpijske delegacije okupili su se na trgu zvanom Olympic Plaza u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela gdje im je brazilska košarkaška zvijezda Janeth Arcain, gradonačelnica Olimpijskog sela, službeno poželjela dobrodošlicu, a zatim je na jarbol podignuta hrvatska  zastava i svirana Lijepa naša.

Team-welcome-CRO2

Svečanost je započela s plemenskim plesom, a nakon njega uslijedila je šarena mješavina brazilskih ritmova uključujući forró, sambu i bossa novu. Pjesme pokojnih brazilskih glazbenika Raula Seixasa i Tima Maie izmiješali su se s najnovijim karioka hitovima.

Plesaci-team-welcome-CRO []

Na trgu Olympic Plaza postavljen je i Zid olimpijskog primirja (Olympic Truce Wall) na kojem se sportaši i prateće osobe potpisuju za vrijeme svog boravka na Igrama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.