Pogledajte intervju s Marinom Čilićem o njegovim iskustvima iz Wimbledona

Pogledajte intervju s Marinom Čilićem o njegovim iskustvima iz Wimbledona

- Dolazim već jedno šest, sedam godina i san svake godine postaje sve veći i nadam se da ću neke od svojih najvećih uspjeha ostvariti upravo u Wimbledonu, rekao je Marin Čilić

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić u intervjuu se prisjetio nekih od najdražih trenutaka u Wimbledonu, najstarijem i najprestižnijem turniru na svijetu.

– Gledao sam Gorana Ivaniševića puno puta kako igra u Wimbledonu, imao je puno uspjeha i sve je okrunio osvajanjem naslova. Maj san je isto tako igrati ovdje, evo dolazim već jedno šest, sedam godina i san svake godine postaje sve veći i nadam se da ću neke od svojih najvećih uspjeha ostvariti upravo u Wimbledonu, rekao je Marin Čilić koji se podsjetio kada je prvi put stigao na terene Wimbledona..

– Bilo je to 2005. godine dok sam još bio junior. Bio je to sjajan osjećaj, doći ovdje i zaigrati na terenima gdje igraju profesionalci. Bio je to za mene sjajn uvod u profesionalni tenis, jer iako sam još bio junior, imao samo prilike gledati neke od najboljih tenisača. Moja želja da se natječem na toj razini je tako postala još veća, rekao je Čilić progovoriši i najdražoj tradiciji u Wimbledonu.

– Postoje mnogi detalji, posebno je recimo što igrači igraju u bijelom, to je dio povijesti i ima jedan već značaj. Tu je naravno i podloga koja je posebna, nemamo previše prilike igrati na travi kroz sezonu i zato kada dođemo ovdje osjećaj je sjajna, rekao je ima veći znalaj tome rekao bi da je to od jedna stvari. podloga je posebna, nemamo previše prilike igrati na travi kroz sezonu i kada dođemo ovdje sjajan je osjećaj, rekao je Čilić prisjetivši se najdražeg meča kojega je gledao u Wimbledonu.

– Naravno, to je finale iz 2001. godine između Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera. Osim tog meča, izdvojio bi povijesan meč između Rogera Federera i Rafaela Nadala iz 2008. godine. To je jedno od najboljih finala ikad, rekao je Marin Čilić na kraju odgovorivši pitanje s kime bi iz teniske povijesti zaigrao u mješovitim parovima.

– Ne bi bilo loše igrati recimo s Billie Jean King ili Margaret Court, zaključio je Marin Čilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.