Pogledajte koji su svi Južnoamerikanci u povijesti zaigrali za Barcelonu

Pogledajte koji su svi Južnoamerikanci u povijesti zaigrali za Barcelonu

Nakon Coutinhovog i Mininog transfera, statističari su iznijeli još jednu zadivljujuću brojku.

Foto: Fcbarcelona.com

Nakon što su Philippe Coutinho i Yerry Mina prešli u redove Barcelone, osvrnuli smo se malo na prošlost i pogledali statistiku Južnoamerikanaca koji su igrali za ovaj katalonski div. Na vrhu su očekivano Argentinci i Brazilci, koji su svakako ostavili dubok trag u klupskoj povijesti.

Roberto Bonano, Jorge Luis Lujan Gabrich, Maxi Lopez, Javier Alejandro Mascherano, Diego Armando Maradona, Lionel Messi, Gabriel Milito, Mauricio Pellegrino, Juan Roman Riquelme, Javier Saviola i Juan Pablo Sorin jedanaest je Argentinaca, koji su igrali za Blaugranu, a komotno bi mogli činiti i postavu Gaučosa na jednom Svjetskom prvenstvu.

Brazilaca ima čak 22, a to su Rafinha Alcantara, Dani Alves, Sonny Anderson, Juliano Belletti, Henrique Adriano Buss, Adriano Claro, Philippe Coutinho, Edmilson, Geovanni, Keirrison, Maxwell, Neymar Junior, Paulinho, Douglas Pereira, Aloisio Pires, Rivaldo, Rochemback, Romario, Ronaldinho, Ronaldo, Giovanni Silva i Sylvinho.

Alexis Sanchez i Claudio Bravo jedini su Čileanci na popisu, Martin Caceres i Luis Suarez jedini Urugvajci, a Rafa Marquez te braća Giovani i Jonathan Dos Santos jedini Meksikanci. Na listi su se još našli i malo poznati Paragvajci Vicente Amarilla i Julio Cesar Romero, kao i pridošlica, Kolumbijac Yerry Mina.

To ukupno čini 43 južnoamerička igrača u Barceloni. Zaista impresivno, zar ne?

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.