Pogledajte sažetak rezultata i slike prvog dana natjecanja Hrvatskih svjetskih igara

Pogledajte sažetak rezultata i slike prvog dana natjecanja Hrvatskih svjetskih igara

U boćanju u parovima slavili su Antun i Dejan Petković iz Crne Gore. Franjo Ratković pobijedio Danijela Ungara u finalu teniskog turnira do 30 godina

Prvi natjecateljski dan Hrvatskih svjetskih igara prošao je u ozračju druženja, zabave i sportskog nadmetanja. Za sudionike Igara smještene u Studentskom naselju “Stjepan Radić” rasporedu su bili boćanje, odbojka, tenis, košarka, nogomet i mali nogomet.

Boćari su u SC Špansko natjecali u disciplini parovi klasično. Pobjednici turnira su Antun i Dejan Petković iz Crne Gore. Zoran Glavinić i Hrvoje Šimunović iz Hrvatske zauzeli su drugo mjesto, dok su Ivan Dulibić i Tihomir Barišić iz Kanade bili treći. Turnir je otvoren uz predstavljanje svih sudionika i nazočnost brojnih domaćih i stranih gostiju. Na rasporedu je srijede od 9 sati ujutro disciplina pojedinačno klasično.

U ŠSD Trnsko danas su ekipe Austrije, Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatske i Argentine borbeno i požrtvovano odigrale 1. kolo ženske odbojke. Ekipa Argentine kompletirana je jednom igračicom iz Venezuele. U srijedu se od 9 sati igra 2. kolo.

Igrači do 30 godina igrali su tenis u Teniskom centru Mladost. U finalu je Franjo Ratković pobijedio Danijela Ungara, obojica iz Hrvatske. Finala veterana održat će se srijedu od 9 sati.

Na stadionu Hrvatskog dragovoljca momčadi iz Slovenije, Austrije, Rumunjske, Italije, Njemačke i Team HSI odigrali su utakmice po skupinama, a kao favoriti nametnule su se momčadi iz Rumunjske i Austrije. Polufinala se igraju un srijedu u 17.30 i 18.50 sati.

Momčadi iz Austrije, Rumunjske, Srbije, Nizozemske, Crne Gore, Hrvatske, Zagrebačke nadbiskupije i Janjeva igraju u SRC Trnje mali nogomet po skupinama, a polufinalisti će odmjeriti snage u četvrtak od 9 sati. U srijedu je u Trnju u 9.40 sati na rasporedu i finale kupa veterana koje su izborili momčadi iz BiH i Australije.

Od košarkaških utakmica odigranih u Draženovom domu najatraktivnija je bila ona između momčadi Njemačke i Zagrebačke nadbiskupije. Pobijedila je momčad iz Njemačke, a upravo iz te zemlje je doputovalo najviše košarkaša, dvije muške i jedna ženska ekipa. Prva utakmica sutra se igra u 9 sati, a uzimajući u obzir kvalitetu nekih od igrača, posebno iz Njemačke i iz zagrebačkih klubova, očekuju se atraktivne utakmice.

Delegaciju Hrvatskih svjetskih igara na čelu s fra Šimunom Šitom Ćorićem, glasnogovornikom Hrvatskog svjetskog kongresa, danas je u 20 sati primio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Tom prigodom Predsjednik je pozdravio sudionike Igara koji su iz 24 država doputovali u svoju domovinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.