Pogledajte što je Mirko učinio Gonzagi!

Pogledajte što je Mirko učinio Gonzagi!

Mirko Filipović odličnom je taktikom i sjajnim nokautom porazio Gabriela Gonzagu...

Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga/Foto: UFC

Mirko Filipović sjajnom je serijom udaraca laktom vratio Gabrielu Gonzagi dug za brutalan nokaut prije osam godina. Meč je bio gotov u trećoj rundi, nakon što su oba borca imala svoje prilike i u jednom trenu završili na podu.

Svijet o Cro Copu: “Mirko, sad protiv Minotaura”
Osveta je slatka: Cro Cop napokon pokazao ‘tko je gazda’!

Na konferenciji za medije poslije borbe prisutan je bio sam jedan – Mirko ‘Cro Cop’ Filipović. Gonzaga je, naime, prevezen u bolnicu s brojnim posjekotinama i potresom mozga, prema riječima odgovornih u UFC-u jer su “ozljede bile prilično teške i ništa se nije htjelo prepustiti slučaju”.

Gabriel Gonzaga/Foto: Youtube Screenshot

Gabriel Gonzaga/Foto: Youtube Screenshot

“Znao sam da moram ovo učiniti, da ga moram pobijediti. Ovo mi je bio jako bitan meč, možda i najvažniji u čitavoj karijeri. Sjajno sam se pripremio i odabrao dobru taktiku – s obzirom na to da se radilo o borbi u pet rundi znao sam da imam vremena, stoga je naša strategija bila da ‘pauziram’ prve dvije runde, čekam i tek onda krenem u napad”, prvi je Mirkov komentar.

“Ne želim se sad praviti pametan, no bila je to fantastična taktika koje sam se odlično držao tijekom borbe. Nije bilo nimalo lako, Gonzaga je ipak odličan borac. Naumio sam kružiti, umoriti ga i potom dovršiti posao u trećoj rundi. Upravo se to i dogodilo”, istaknuo je Cro Cop.

Savršenom planu, ipak, prijetio je – krah negdje u drugoj rundi kad je Gonzaga zadao Mirku ozbiljnu posjekotinu. “Nisam mogao vidjeti pa nisam ni znao kolika je bila posjekotina, ali osjećao sam se dobro. Upozorili su me iz kuta kako moram završiti meč u trećoj rundi jer je rana dosta velika i postoji opasnost da se dvoboj prekine. Stipe mi je rekao da moram krenuti u napad i to sam učinio.”

Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga/Foto: UFC

Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga/Foto: UFC

U prve dvije runde nešto je bolji bio brazilski borac, premda je upravo on prvi i završio na tlu, no Mirko ni u jednom trenu nije gubio nadu. “Znao sam da ga mogu pobijediti, bio sam spreman i za pet rundi, premda nisam vjerovao da meč može otići toliko daleko. Branio sam se u prve dvije runde jer sam bio u dominantnoj poziciji, iako sam dobio nekoliko nekoliko udaraca laktom. Udarao sam ga laktovima i sam jer sam za to imao priliku. To je ipak opasna tehnika koja se radi iz klinča, pa sam je primijenio kad se ukazala šansa. Da sam, na primjer, mogao iskoristiti high-kick, učinio bih to.”

Publika je, pak, bila gotovo u potpunosti na strani Cro Copa. “Iskreno, nisam takvo što očekivao. Znao sam da će u dvorani biti dosta hrvatskih navijača, da ću imati potporu… Bila je ovo zaista prekrasna noć. Čitav sam se tjedan osjećao dobro u Krakowu, imao sam puno prijatelja i navijača, a ovo je bila borba koju sam iščekivao s najvećom željom možda u čitavoj dosadašnjoj karijeri. Bio sam jako uzbuđen.”

Stipe Drviš, jedan od ljudi iz Mirkova kuta, kazao je sljedeće: “Htjeli smo dovesti dvoboj do treće runde i onda krenuti silovito. Znali smo da će Mirko imati tu prednost i nismo htjeli da se žuri. Odradio je posao točno onako kako smo to dogovorili. Kad sam vidio da je postalo kritično rekao sam mu: Mirko, ne možeš više čekati – moraš završiti meč u ovoj rundi. Gonzaga je u jednom trenutku ‘promašio’ rušenje, primijetili smo da mu snaga kopni i od tada sam bio siguran da će ga Mirko nokautirati”, izjavio je Stipe.

Mirko Filipović/Foto: UFC

Mirko Filipović/Foto: UFC

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.