Pogledajte sve jakosne skupine u Rusiji! Najlakša skupina lakša je od kvalifikacijske

Pogledajte sve jakosne skupine u Rusiji! Najlakša skupina lakša je od kvalifikacijske

Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini što joj je omogućila Švedska izbacivanjem Italije.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju se plasirala na Svjetsko prvenstvo, jučer je doznala kako će sigurno na ždrijebu skupina 1. prosinca biti u drugoj jakosnoj skupini, a u četvrtak ujutro saznati će i sve moguće protivnike.

Sudionici prve jakosne skupine već su poznati i to je jedini pot u kojemu se znaju sve reprezentacije. Osim domaćina Rusije, tamo je i svjetski prvak Njemačka, južnoamerički giganti Brazil i Argentina, europski prvak Portugal, Belgija, Francuska i Poljska.

Zajedno s Hrvatskom u drugom potu nalazi se još šest sigurnih reprezentacija, a to su redom Španjolska, Engleska, Meksiko, Urugvaj, Kolumbija i Švicarska. Pobijedi li Peru u uzvratnom dvoboju Novi Zeland (prvi susret završio je 0:0), također će se naći u drugom šeširu.

Izgubi li slučajno Peru gurnuti će u drugi pot Dansku ako večeras uspije izbaciti Republiku Irsku u Dublinu. Ako ni oni ne ostvare plasman na SP, Hrvatskoj će se u drugom šeširu pridružiti Island.

U trećoj jakosnoj skupini sigurni su Švedska, Iran, Kostarika, Tunis, Egipat i Senegal, a prema sadašnjem stanju tamo će biti Island i Danska (ako Peru i Danska ostvare plasman u Rusiju).

Srbija kao prvi član četvrte jakosne skupine još uvijek može skočiti u treću samo ako Novi Zeland napravi čudo u Limi. U najslabijem potu sigurni su već Nigerija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a tu će se naći i pobjednik susreta između Australije i Hondurasa u Sydneyju.

Prema sadašnjem stanju stvari, najlakša skupina za Hrvatsku bila bi ona s Poljskom, Iranom i Panamom, dok bi najteže prošli u slučaju spajanja s nekim od terceta Brazil, Argentina, Francuska te Švedskom i Nigerijom.

Samo se po dvije europske reprezentacije mogu naći u istoj skupini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.