Pogubljeni srbijanski izbornik: “Možemo na Euro”

Pogubljeni srbijanski izbornik: “Možemo na Euro”

Srbijanski izbornik, unatoč tek jednom osvojenom bodu u pet kola, i dalje gaji šanse za odlazak u Francusku...

Radovan Ćurčić/Foto: Gettyimages

Srbijanska nogometna reprezentacija izgubila je još jednu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016 (2:1 od Portugala), no izbornik orlova unatoč tek jednom bodu na kontu vjeruje kako je smotra Staroga kontinenta i dalje unutar dohvata.

“Borit ćemo se do samoga kraja – u svakoj sljedećoj utakmici pokušat ćemo osvojiti tri boda, jer nam jedino to ‘igra’. Još uvijek imamo šansu izboriti Euro, premda će to ovisiti i o nekim drugim rezultatima. Puno je matematike, ali realna šansa postoji”, neobičnu je izjavu plasirao medijima Radovan Ćurčić.

“Protivnik je bio jači od nas, to se mora priznati, a uostalom isto kaže i ljestvica skupine. Nadali smo se da možemo kreirati iznenađenje, imali smo nekoliko dobrih prilika, no pogotke smo primili na najgori mogući način i u najgorim trenucima. Portugalci su odlična ekipa kad se radi o tranziciji prema naprijed te izuzetno opasni ako morate loviti rezultat. To se zorno vidjelo i u našoj utakmici”, elaborira.

Pristupu svojih nogometaša nema što zamjeriti: “Dok daju sve od sebe, nikome se nećemo zahvaljivati. Igrački neki možda nisu dali maksimum, no ne mogu im ništa zamjeriti u odnosu prema reprezentativnom dresu. Ne treba se predavati, moramo dati sve od sebe i vjerovati da možemo do treće pozicije dok god za to postoji i najmanja šansa”, zaključio je.

Srbiji bi za plasman u Francusku realno trebalo još jedanaest ili dvanaest bodova, no – kao što kaže Ćurčić – u igri je i mnogo, mnogo matematike…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.