POI: 2 nova mjesta za Hrvatsku u Rio de Janeiru

POI: 2 nova mjesta za Hrvatsku u Rio de Janeiru

Peking, 08.09.2008 - Hrvatski paraolimpijac Josip Slivar tijekom finalnog natjecanja u bacanju kugle u kategoriji F44 na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. foto FaH/ Damir SENČAR

Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora  Hrvatskoj su dodijeljena još 2 mjesta za atletičare s invaliditetom za odlazak na  POI u Rio de Janeiro. U dvoje “novoodabranih” su  Mladen Tomić i Josip Slivar.

Vinkovčanin Mladen Tomić treći će put sudjelovati na paraolimpijskim igrama. Svoj najbolji rezultat, ali i mjesto za Rio ostvario je na Otvorenom atletskom prvenstvu Češke 31.ožujka u Olomouncu s daljinom kugle od 12,82 metra.
Zanimljivo je da Tomićev najbolji rezultat zaostaje 43cm za petim mjestom na svjetskoj rang listi u njegovoj kategoriji.

Bjelovarčanin Josip Slivar svoje mjesto za Rio potvrdio je na Atletskom mitingu u Amsterdamu bacivši diska na 50,07 metara. Ovim se rezultatom našao na šestom mjestu IPC rang liste najboljih diskaša.

Hrvatsku reprezentaciju na 15. POI u Rio de Janeiru 31.kolovoza predstavljat će 17 hrvatskih sportaša s invaliditetom: devet atletičara, četiri stolnotenisačice, dva plivača, jedna judašica i strijelac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.