POI: Podignuta hrvatska zastava

POI: Podignuta hrvatska zastava

U Pjongčangu je svečano podignuta hrvatska zastava dva dana prije početka POI.

Foto: HPO

Danas je u Pjongčangu održana svečanost podizanja hrvatske zastave uoči početka Zimskih Paraolimpijskih igara. Prisutan je bio i gradonačelnik paraolimpijskog sela Park Eun-Soo, koji je poručio natjecateljima da šire duh paraolimpizma.

Dodao je i da im želi sklapanje novih prijateljstava i ispunjavanje sportskih ciljeva. Nakon svečanog intoniranja hrvatske himne šef hrvatske misije Ticijan Komparić uručio je gradonačelniku prigodne poklone.

Najmlađa hrvatska paraolimpijka i nositeljica barjaka na svečanom otvaranju Eva Goluža je izjavila: “Uzbuđenje raste iz dana u dan. To je svakako pozitivna trema i velika čast za mene da budem hrvatska nositeljica stijega. To su trenuci prožeti nacionalnim ponosom i to se ne može usporediti s bilo kojim drugim trenutkom. Rijetki su sportaši kojima je pripala čast da sa 17 godina ponese hrvatski stijeg kao meni.

Posljednja dva dana u tijeku su treninzi alpinaca i nordijaca. Ceremonija otvaranja na rasporedu je 9. ožujka u 20 sati prema južnokorejskom vremenu. Na Igrama će nastupiti 570 sportaša iz 49 zemalja. Natjecat će se u alpskom i nordijskom skijanju, snowboardu, curlingu za sportaše u kolicima, hokeju na sanjkama i biatlonu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.