Poklepović: “Igrači su bili bijesni nakon Zadra”

Poklepović: “Igrači su bili bijesni nakon Zadra”

Stanko Poklepović najavio je sutrašnju utakmicu Hajduka protiv Vinogradara...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Sutra Hajduk u uzvratu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa dočekuje Vinogradar, a Stanko Poklepović želi prvu pobjedu u svom četvrtom mandatu. Izjavio je: “Mi želimo pobijediti jer se samo tako može promovirati mlade igrače. S proljećem se sve budi, pa i ja cvatem. Ovo je važna utakmica, ali još nisam odabrao sastav. Neke pojedince ćemo otvoriti jer imamo veliku prednost iz prve utakmice. Kup je važno natjecanje u kojem želimo ostvariti svoj maksimum.”

Ne miri se s kritikama nakon Zadra: “Riječi poput blamaža i katastrofa nisu opravdane. Momčad je imala želju i ne može se to obezvrijediti. Mi smo potrebni jedno drugome i molim vas da dišemo jednako. Igrači su potpuno potrošili, imali smo 67 posto posjeda lopte. Bilo je tehničkih i taktičkih propusta, no ne može se osporiti želja. Oba pogotka smo postigli nakon akcija po stani, što smo i planirali. Ja igrače ne dijelim na mlade i stare, gotovo svi su mladi. Imamo potencijal i moramo ga nastaviti razvijati. Igrači će doseći očekivane vrijednosti, ali nije lako reći kad će se to dogoditi. Momčad je jako mlada i zato još nije biti blizu maksimuma.”

Igračima nije bilo lako: “Nakon utakmice svi su u svlačionici bili tužni jer su se maksimalno borili. Bilo je bijesa i padale su stolice. Jako ih je pogodilo skandiranje nakon utakmice. Obično se zviždi kad momčad ne trči, ali tvrdim da je taj segment bio bolji nego protiv Lokomotive i Rijeke. To me jako hrabri, a ostale događaje ne želim komentirati. Sutrašnja utakmica je važna, Vinogradar je dobra momčad. Moramo stvarati uvjete za razvoj mladih igrača.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.