Poklepović: “Kazniti igrače? Nisam ja Mancini”

Poklepović: “Kazniti igrače? Nisam ja Mancini”

Stanko Poklepović najavio je sutrašnji novi dvoboj protiv Splita...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Nakon subotnje pobjede Splita u gradskom derbiju isti suparnici će sutra na Poljudu igrati prvu utakmicu polufinala Kupa. Stanko Poklepović je izjavio: “Ovo je novi susret i drugo natjecanje. Mi želimo doći do kraja, a to traži ozbiljnu pripremu. Analizirao sam subotnju utakmicu i zaključio sam da je na strani Splita bio samo rezultat. Rog je postigao pogodak bez sudjelovanja u igri, a na sličan način smo primili i drugi pogodak. Split ima dobru momčad i kvalitetnog trenera. Logično je da su agresivniji, to je zato jer su uvijek bili iza Hajduka. Tako bi i mi igrali protiv Juventusa. Imamo dvije utakmice i zanima me prolaz, nebitno na koji način.”

Nastavio je: “Ako se utakmica bude razvijala kao u subotu odabrat ću drugačiju taktiku. Maglica i Gotal se uskoro vraćaju, Kalinić se vratio, a Vlašić je pod upitnikom. U subotu sam najviše bio razočaran zbog devet žutih kartona i međusobnih sukoba igrača. Ja u igri želim kulturu. To me posebno smeta jer su klubovi iz istog grada. Ja svojim igračima govorim da sucu priđu na pet metara, naklone se i kažu da je pogriješio. Posljedica stresa je gubitak kontrole nad emocijama.”

Inter je zbog loših rezultata trenirao na Uskrs, ali Hajduk nije: “On je Mancini, a ja sam Poklepović. Nemojte me uspoređivati s Mancinijem. Uskrs se mora poštovati i svi igrači su dobili slobodan dan. Svejedno se ne može ništa korisno dobiti jednim dodatnim treningom. Na sastanku sam igračima sve rekao i nema kazni.”

Prokomentirao je dogovor Hajduka i HNS-a oko reprezentacije: “Reprezentativne utakmice na Poljudu ne smiju biti prijedlog, moraju biti obveza. Jako sam sretan zbog toga i normalno je da se ovdje igra. Split je grad sporta, ima prekrasan stadion i sve ostalo. Nigdje nema publike kao kod nas. Ako je Šuker dobar predsjednik onda je njegova obveza da se igra ovdje. Uopće se nije smjela dogoditi odluka o utakmici protiv Italije u Zagrebu. Oni sad imaju sastanak, ne znam o čemu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.