Poklepović najstariji aktivni europski trener

Poklepović najstariji aktivni europski trener

Špaco danas ima 76 godina i 310 dana, najstariji trener bio Ćiro Blažević sa 79 godina i 305 dana

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Legendarni golman iz trofejne generacije Hajduka iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada su “bili” osvojili zaredom 5 kupova Maršala Tita , baš kao što je Real iz Madrida 5 godina zaredom bio prvi prvak Europe, Stanko Poklepović – Špaco najstariji je aktivni europski trener.

Na jučerašnjem treningu u Kranjčevićevoj, ovaj splitski “pjesnik” među vratnicama i na trenerskoj klupi, pripremajući se za ogled s Lokomotivom,  Špaco imao je točno 76 godina i 309 dana.

Nije bilo teško Ćiri Blaževiću, nije teško ni meni“, komentirao je Špaco svoje godine za SN.

Legendarrni Miroslav Ćiro Blažević je još nedostižan. Kada je Ćiro express predvodio Zadar  u Stanovima u svojoj posljednoj utakmici na klupi protiv Splita (1:1) imao je točno 79 godina i 305 dana.

Posebna zanimljivost ogleda između Lokomotive i Hajduka je i u tome što je to sraz dvaju trenera koji su nekad bili golmani. Tomislav Ivković, trener Lokosa, bio je nekad vratar Dinama i jugoslavenske reprezentacije.

I to golman koji je s Dinamom osvojio titulu prvaka bivše države 1982. godine, kada je Ćiro na Maksimiru vodio utakmice sa bijelim šalom oko vrata.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.