Poklepović: “Napravio sam krivu mješavinu”

Poklepović: “Napravio sam krivu mješavinu”

Stanko Poklepović prokomentirao je stanje u momčadi Hajduka...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Stanko Poklepović je na današnjoj konferenciji bio uobičajeno zanimljiv. Prvo je najavio utakmicu protiv Istre 1961: “Ja bih umjesto najave radije odjavio utakmicu. Lijep je to dvoboj, tisućiti od samostalnosti. Neću dalje nabrajati, imate vi statističke podatke. Ja sam analizirao stanje. U vašim tekstovima vidim da uvijek tražite krivca, pa sam to i ja učinio. U razgovoru s igračima zajednički smo došli do nekih zaključaka. Naprimjer, zaključili smo da sam krivo miješao cement i šljunak. Stavio sam dva na jedan, a trebalo je tri na jedan. Otpao je Jozinović i sada nedostaje lijevaka. Dobro je da smo mlada momčad, prosjek nam je 25 godina, šest mjeseci i tri dana.”

Nastavio je: “Savjetovao sam igračima da ne vežu kopačke naprijed jer ih to ometa kod ubacivanja. Milevskog i Balića sam poslao na šišanje jer im kosa pada na jedno oko. Održali smo svoj nogoteniski turnir, bilo je lijepih poteza. Ofenzivcima sam rekao da moraju blokirati protivničku obranu da im se odbije lopta jer očito samo tako možemo do prilike. Idemo pozitivno proslaviti taj veliki jubilej. Pamić je zanimljiv trener, vjerojatno je temperamentan radi utjecaja na igrače. Ja i on imamo različiti pristup. Vidjet ćemo čiji će uspjeti.”

Hajduk je najlošija momčad proljetnog dijela 1. HNL: “Da, to je istina. Ja mislim da je najveći krivac Poklepović. Već sam rekao da sam odgovoran, zato sam i tražio prije spomenute rješenja. Igrači prihvaćaju potragu za rješenjem. Idemo na pobjedu, ali pozitivno je sve osim poraza. To više ne trebate pitati. U sljedećoj utakmici idemo tri na jedan jer je taj beton fleksibilniji, onaj dva na jedan je pretvrd i pukne. Bit će smjesa pjeska i žala. Tako je najbolje. Možete se vi zafrkavati, no ja sam ozbiljan.”

Zna tko će zamijeniti Jozinovića: “Pa igrač, sigurno neće koza igrati. Možda sam danas ustao na krivu nogu. Opcije su Vasilj i Arkorful. Za potonjeg imam dobre preporuke trenera B momčadi.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.