Poklepović odbio mjesto asistenta, Vučević priznaje svoju grešku

Poklepović odbio mjesto asistenta, Vučević priznaje svoju grešku

Novi trener Hajduka je dosadašnji sportski direktor Goran Vučević koji priznaje da je odgovoran za stanje u kojem se klub nalazi, ali najavljuje bolje rezultate i Europu...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Hajduk je nakon dva mjeseca ponovo ostao bez trenera. Stanko Poklepović maknut je s trenerskog mjesta, a  njegovo mjesto do ljeta će popuniti sportski direktor Goran Vučević. Popularnom Špaci ponuđeno je mjesto Vučevićevog asistenta, ali on je to glatko odbio s komentarom da će se radije odmoriti.

Predsjednik Marin Brbić je na izvanrednoj novinarskoj konferenciji na Poljudu potvrdio odluku Uprave: “Stanko je dobro radio, ali rezultat ga nije mazio. Uskočio je kao pravi hajdučki vojnik kad je najviše trebalo i stoga mu se zahvaljujem.” 

Zatim se novinarima obratio Vučević koji velik snosi dio odgovornosti: “Vodio je Hajduk duhom i znanjem. Bio je moj kandidat, ja sam ga doveo i na neki način snosim dio krivnje za ovo što se događa. Klubu zahvaljujem što mi je ukazao povjerenje da izvučem ono što se može. Rezultat je jedini razlog za smjenu Špace. Nikad nije ugodno biti u krizi, bit će nam teško, ali vjerujem da nešto mogu promijeniti. Da je drugačije, ne bih ni preuzimao ekipu. Nisam ovo planirao, ali vojnik sam kluba i dileme nije bilo. Nismo imali drugo rješenje izvan kluba, a od odgovornosti neću pobjeći. Odnos sa Špacom bio je korektan, željeli smo da ostane s nama, ali on želi na odmor da se makne od kluba.

U probleme nas je doveo niz nesretnih okolnosti. Igrali smo odlično protiv Dinama, protiv Zagreba smo izgubili unatoč penalu i igraču više. Nema bodova i to je uzrok problema. Uvijek sam se zalagao i provodio politiku da igramo s mladim igračima, no treneri su procijenili da im ti igrači ne mogu jamčiti rezultat. Stanko je želio najbolje, ali rezultat je jedino mjerilo“, rekao je Vučević sada već u ulozi trenera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.