Poklepović: “Ostvarit ćemo cilj”

Poklepović: “Ostvarit ćemo cilj”

Stanko Poklepović optimističan je oko Hajdukove budućnosti...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević zadovoljan je imenovanjem Stanka Poklepovića: “Jako sam sretan što se Poklepović odazvao mom pozivu i prihvatio iznimno ozbiljnog posla. Naravno da nismo za odlaske igrače, ali u ovoj financijskoj situaciji nije bilo puno izbora. Struka tad počinje posao ispočetka i pokušava izvući maksimum iz postojećeg kadra. Protiv Lokomotive su nam dvojica igrača na važnim pozicijama bili 1997. godište. Naravno da je to ubrzani rad i naša trenutna realnost, a ne prirodni put. Struci u ovakvim uvjetima nije lako raditi, ali znam da će Stanko Poklepović našem putu dati novu dimenziju.”

Poklepović je nezadovoljan suđenjem: “Pogodak Gotala je bio europski i na snimci sam vidio da nije bilo zaleđa. Vlašićev pogodak je opravdano poništen. To je krivnja pomoćnika, a ne glavnog suca. Kalinić mi je potvrdio da su oni drugi pogodak postigli rukom, ali to sudac nije mogao vidjeti u gužvi. To nam ne smije biti isprika jer su oni bili bolji i zasluženo su pobijedili.”

Vučević je objasnio stanje Milevskog i Mezge: “Igrači koji su došli dovedeni su kao prinove, a ne pojačanja. Ozljede su utjecale na Mezgu i još nije pokazao svoju vrijednost. Milevski se na pripremama opet ozlijedio i još nije potpuno spreman. Svi igrači su profesionalci i uvijek se moraju tako ponašati. O kaznama ćemo odlučivati u dogovoru s trenerom.”

Poklepović neće kazniti igrače zbog loše igre protiv Lokomotive: “Nema priče o kazni. Oni to nisu namjerno napravili. Koči ih veliki stres i to moramo riješiti. Hajduk je ispravno postupio kad je meni povjerio taj proces. Ja sam praktičar iako mi je i teorija bliska. Pokušat ćemo stvoriti igrače, koristiti ih i prodati. Imamo veliki potencijal i uz rad ćemo stići do cilja. Agonija nakon odlaska trenera imala je veliki utjecaj na mlade igrače i to se ne rješava odmah. Ja sam i fizički i umno dovoljno vitalan. Nadam se najboljem. U kadar se vraća Goran Jozinović i o tome nema rasprave.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.