Poklepović: “U Hrvatskom nogometnom savezu očito nemaju sluha”

Poklepović: “U Hrvatskom nogometnom savezu očito nemaju sluha”

Stanko Poklepović je najavio subotnji derbi i govorio je o odnosu Hajduka i HNS-a...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Energični Stanko Poklepović gostovao je u eteru Radio Dalmacije. Govorio je o igračima Hajduka, ali i o aktualnoj situaciji u napetim odnosima kluba i HNS-a. Izjavio je: “Žalosti me ova situacija. Sramota je da Hrvatski nogometni savez umanjuje važnost i povijesnu vrijednost našeg kluba. Oni nemaju dovoljno sluha, pa neka i dalje budu gluhi.”

Nastavio je o utakmici protiv Dinama: “Na akciju se reagira reakcijom, a na simetriju asimetrijom. Dakle, za Dinamo ćemo pokušati pripremiti asimetriju. Oni imaju simetričnu igru i rezultat, a mi ćemo se pokušati suprotstaviti. Mi moramo začepiti njihovu taktiku, a onda odčepiti našu.”

Ne brine oko izostanaka Gotala i Maglice: “Moramo izgraditi napade, već će ih netko završiti. Tu je Balić, koji je sad dao četiri gola iako nije strijelac. Teško je bez Gotala i Maglice, ali igra će donijeti rješenje. Obrana mora biti određena, ali isto tako napad mora biti neodređen da protivnik ne zna na što treba paziti.”

Dinamo je 1993. bio blizu naslova prvaka bez poraza i dostizanja pothvata Hajduka iz 1950. godine, no zaustavio ih je Hajduk pogotkom Koznikua u 88. minuti: “Opet im moramo to pokvariti jer Hajduk je jednostavno Hajduk. Naravno, trebamo i pomoć navijača.”

Potom je govorio o igračima: “Kiš ima vrijednost koja treba Hajduku. Pokušat ćemo također iskoristiti vrijednosti Mikanovića i Malokua. Milevski će igrati od prve minute, u to sam apsolutno siguran. Utakmice Hajduka i Dinama su osobito rivalstvo. Tako je bilo i u polufinalu Kupa prije pet godina, kad smo našli recept za pobjedu. Nisam toliko žestok da i u novoj sezoni budem trener, ali mogu ako treba.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.