Pokrenut disciplinski postupak protiv Crne Gore

Pokrenut disciplinski postupak protiv Crne Gore

UEFA će uskoro razmatrati nemile scene na utakmici Crne Gore i Rusije u Podgorici...

Igor Akinfejev/Foto: Gettyimages

Krovna europska nogometna organizacija pokrenula je službeni disciplinski postupak vezan uza spornu utakmicu Crne Gore i Rusije u Podgorici, koja je naprasno prekinuta u 67. minuti nakon velikih nereda na tribinama i korištenja pirotehničkih sredstava, od kojih je jedna baklja ubačena u teren točno u glavnu pogodila gostujućeg golmana Igora Akinfejeva.

Konačni prekid ogleda njemački sudac Deniz Aytekin označio je nakon što je oštrim predmetom s tribina pogođen Kombarov, a u poluvremenu – koje je trajalo više od trideset minuta – viđene su i nemilce scene sukoba navijačkih skupina na tribinama stadiona.

Crna Gora morat će snositi sankcije zbog katastrofalne organizacije, a postupak je pokrenut protiv oba nacionalna saveza zbog bacanja priotehničkih sredstava i ostalih predmeta u travnjak, kao i ponašanja navijača.

Ovakvim razvojem situacije mogli bi biti vrlo nezadovoljni u Rusiji, a predsjednik tamošnjeg Saveza već je Michelu Platiniju poslao pismo u kojemu traži da se ogled registrira s 3:0 u korist zbornaje komade.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.