Policija obavila očevid na Poljudu, podnesena prijava

Policija obavila očevid na Poljudu, podnesena prijava

Neki uzorci trave poslani su u "Centar za krim istraživanja Ivan Vučetić" u Zagreb, a uzete su i izjave djelatnika tvrtke Jadro koja brine o travnjaku.

Splitska policija započela je kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je prije utakmice Italije i Hrvatske na travnjaku poljudskog stadiona napravio znak nacističkog kukastog križa.

Iz splitske policije javili su se s priopćenjem.

Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid kojega je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedno s tim se provodi i kriminalističko istraživanje.” 

Iz policije će biti podnijeta prijava protiv nepoznatog počinitelja ili više njih koji su iscrtali kukasti križ na travnjaku, a to je tek primijećeno tek kada su reflektori stadiona na Poljudu bili uključeni za televizijski prijenos.

Neki uzorci trave poslani su u “Centar za krim istraživanja Ivan Vučetić” u Zagreb, a uzete su i izjave djelatnika tvrtke Jadro koja brine o travnjaku.

Kamerama, kojih je na Poljudu 86, ništa nije zamijećeno jer one pokrivaju samo tribine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.