Poljaci dominantnijom igrom do pobjede

Poljaci dominantnijom igrom do pobjede

Pogodak Milika u 51 'dovoljno za prvu povijesnu pobjedu Poljske na europskom .

Foto: twitter.com/itvfootball

Završila je utakmica Poljske i Sjeverne Irske iz skupine C.  Bila je to utakmica u kojoj su Poljaci bili ti koji su dominirali. Prvo poluvrijeme bilo je prilika na strani Poljaka, Sjeverna Irska  s druge strane nije pokazivala neku pravu prijetnju na vratima Poljske. Na poluvrijeme se tako odlazi bez pogotka. Statistika po pitanju posjeda lopte definitivno, Poljaci vode igru, a sjeverna Irska` pleše po njihovim notama´.

Nakon prvog poluvremena stvari se mijenjaju i u 51´susreta lijepo proigravanje za Milika odigrano na bok i gol. Poljska napokon vodi zasluženo. Jakub Blaszczykowski je namjestio pogodak, a Arek Milik to lijepo rješava.

U 70´Blaszczykowski se našao u prigodi uputiti udarac. Pucao je, ali je obrana protivnika zaustavila udarac. I to su neke izdvojene, prilike utakmice. Statistički gledano Poljska je po svemu pokazala nadmoć i zasluženo odnijela pobjedu

Igralo se izuzetno čisto po pitanju kartona tek u 65´ Hategan je pokazao prvi  žuti karton, a kartoniran je Kapustka (Poljska). Do kraja su pokazana još dva u 69´ za Sjevernu Irsku (Cathcart)  i 89´za  Poljsku (Piszczek).

POLJSKA-SJEVERNA IRSKA 1:0

Strijelac: 1:0 Milik  (51′).

POLJSKA (4-4-2): Szczesny, Piszczek, Glik,  Pazdan, Jedrzejczyk,  Krychowiak,  Maczynski (78′  Jodlowiec) , Blaszczykowski (80′ Grosicki)  Kapustka (88´ Peszko), Milik,  Lewandowski. Izbornik: Navalka.

SJEVERNA IRSKA (4-5-1):  McGovern, McLaughlin,  Cathcart, Evans,  McAuley,  Norwood,  Baird (76´Ward), McNair (45´Dallas) Davis,  Ferguson (66´ Washington), Lafferty,  Izbornik: M. O’Neill .

NICE Stadion de Nice  Gledatelja: 35.000 . Sudac: Ovidiu  (Rumunjska). Žuti kartoni: Kapustka (65′), Catchcart (69′), Piszczek (89′).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.