Polovičan uspjeh za Nenada Tadića i Antu Granića

Polovičan uspjeh za Nenada Tadića i Antu Granića

Pobjeda i poraz naših boćara...

Foto: rijecani.com

Hrvatski reprezentativci Nenad Tadić i Ante Grančić polovično su odradili dvije utakmice natjecanja u parovima. U prvom kolu su ih na Marinićima pobijedili argentinski reprezentativci Apez i Montemerlo 9:8. U zadnje bacanje Tadić i Grančić ušli su sa prednošću od jednog punta 8:7. Argentinci su uspjeli napraviti dva punta, ponajprije zato jer je Tadić zabilježio dva promašaja u toj butadi.

U drugom kolu hrvatski par lagano je s 13:2 svladao Estonce Lindvesta i Remmelkoora, te će za drugo mjesto u skupini morati pobijediti Amerikance Tosia i Gadaleta u razigravanju.

Nenad Tadić je izjavio: “Argentinci su odigrali kvalitetno, mi smo igrali dosta dobro, ali ja sam na kraju promašio dvije boće. Da sam pogodio pobijedili bismo, no što je tu je. Poslije Estonaca idemo na Amerikance. Ako odigramo svoju igru ne bi smjelo biti problema. Trebali bismo proći. Pritisak? Možda malo na prvoj utakmici. Išao sam oštrije pa su mi neke boće išle malo preko. Nadam se da će sve sjesti na mjesto. Najvažnije je da pružamo dobru igru. Ne želim govoriti da ćemo osvajati zlata, srebra i bronce, jer svi igraju. Želja je dogurati što dalje, to iskreno želi svaki sportaš. Prognoze su nezahvalne, treba ići od susreta do susreta.

U srijedu će Darijan Živolić, nakon poraza u prvom kolu, morati pobijediti Marokanca Khlifia želi li u razigravanje. U osmini finala štafete nastupaju Leo Brnić i Marino Miličević. Potom u osmini finalu nastupaju Pero Ćubela u preciznom izbijanju i Leo Brnić u brzinskom izbijanju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.