Pomoćni stadion Barcelone dobija ime po Johanu Cruyffu

Pomoćni stadion Barcelone dobija ime po Johanu Cruyffu

Foto: Fcbarcelona.com

Službeno osoblje Barcelone, predsjednik Josep Maria Bartomeu i potpredsjednik Jordi Cardoner te obitelj Johana Cruyffa, zajedno s njegovim sinom Jordijem Cruyffom prisustvovali su ceremoniji na Auditori 1899 kako bi odali počast tragično preminulom Nizozemcu, koji je prije godinu i jedan dan napustio ovaj svijet zbog raka pljuvačke žlijezde.

Obred je bio pomaknut za jedan dan, zbog jučerašnje iznenadne smrti bivšeg predsjednika kluba Agusti Montal i Coste. Nakon obreda dogovoreno je kako će budući pomoćni stadion Katalonaca biti preimenovan u Estadi Johan Cruyff. Tako će mladi polaznici legendarne La Masije dobiti stadion nazvan po treneru, koji je zapravo i utemeljio osnove katalonske juniorske škole.

Također, u planu je i izgradnja kipa u počast trostrukom osvajaču Zlatne lopte, a u klupskom muzeju ubrzo bi trebala osvanuti i jedna od te tri Zlatne lopte, zajedno s njegovim dresom s brojem devet.

Obitelj je obaviještena i kako će sami grad Barcelona nazvati jednu od ulica, koje vode prema Camp Nou po Johanu Cruyffu.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.