Ponosni na Modre momke! Dojam i rezultati govore više od bilo kojih komentara

Ponosni na Modre momke! Dojam i rezultati govore više od bilo kojih komentara

Nakon utakmice vidjeli smo Dinamove igrače u tugi i uplakane, no ovo što su oni napravili, sanjali su mnogi godinama

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tuga i ponos miješaju se u Lisabonu. Tuga zbog ispadanja, a ponos zbog svega što je Dinamo napravio u Europi ove sezone.

Počelo je ljetne večeri u srpnju protiv Hapoela i trajalo do sredine ožujka. Dugih osam mjeseci, rekordnih 16 utakmica je Dinamobio u Europi i zato naklon do poda. Bravo za sve što su napravili i igrači i trener Nenad Bjelica.

Ovo je uspjeh, rezultat o kojemu su generacije i generacije dinamovaca samo mogle sanjati. Da je bilo više sreće, da je Amer Gojak bio precizniji, Dinamo bi možda bio u četvrtfinalu. Samo je trebao ugurati loptu u prazan gol. Morao je to zabiti, baš morao…

I njemačko-turski sudac Deniz Aytekin desetak je odluka navukao za Benficu, svirao je prekršaj u napadu umjesto vjerojatnog penala. Svaka odluka koja je bila li-la je išla na stranu Benfice, a Petković je fauliran kod 0-0. Nije to Aytekin htio vidjeti.

Momci, znamo da vam je teško, bili ste na korak od četvrtfinala Europske lige, na korak od toga da dočekate travanj u Europi. Niste uspjeli, ali ste zato uspjeli u mnogim drugim stvarima. Ranije bi se u ovo vrijeme razmišljalo o ljetnim pripremama i početku nove sezone u Europi. Zaslužili ste pohvale za sve što ste napravili u Europskoj ligi.

Šteta, trebalo je u Zagrebu biti 2-0, 3-0, ali su promašeni ziceri. Sanjat će dinamovci promašaje Amera Gojaka. I onaj iz Zagreba i ovaj iz Lisabona. Tako je blizu bio Dinamo. Ali kad tuga barem malo prođe, shvatit će se koliko je velik ovo bio rezultat.

Europska sezona za čistu peticu.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.