Poraz Hrvatske od Danske u prvoj utakmici turnira za OI

Poraz Hrvatske od Danske u prvoj utakmici turnira za OI

Previše pogrešaka obrane u drugom dijelu, Hansen i društvo su to iskoristili i pobijedili sa 28:24.

HRS/Facebook

U prvom kolu turnira u danskom Herningu, izabranici Željka Babića izgubili su od domaćina Danske sa 28:24. Imali smo  veliki broj promašaja te četiri nerealizirana sedmerca i puno stativa protiv jakog domaćina, koji je kaznio sve naše pogreške i promašaje. A večeras ih je bilo previše.

U početak utakmicu ušli smo jako dobro i poveli sa dva razlike,  Obrana 5-1 je funkcionirala, Ivan Stevanović, koji je dobio priliku od prve minute ispred Ivana Pešića i Filipa Ivića, kojeg je izbornik Babić ostavio na tribinama je s nekoliko obrana zaključao svoja vrata i Hrvatska je od početka vodila. Sve je bilo dobro do sredine prvoga dijela, kada nismo iskoristili obrane sjajnoga Stivija i odmaknuli se sa +4. Dosta smo promašivali,  previše za susret protiv Danske, koja je  kaznila sve naše pogreške. Prvi dio je završio 11:9 za Dance.

U drugom dijelu Hansen i društvo ulaze jako u utakmicu i razbijaju našu obranu, i rade višak nekoliko napada za redom. Čak sedam golova smo primili nakon samo desetak minuta igre u nastavku.
Domaćini su povisili prednost na tri razlike, ubrzo na četiri 18:14 Raspala se u tim trenucima Hrvatska, niti Stevanović više nije mogao zaustaviti razigrane domaćine, kojima smo dopustili da se razigraju i 13 minuta prije kraja je njihova prednost narasla na plus šest. Imali smo čak dvije prilike da se vratimo u susret i pobijedimo ovu čudnu utakmicu ali nismo ih iskoristili. Na kraju ipak poraz 28:24 protiv odličnih Danaca.

Naš najbolji strijelac bio je Manuel Štrlek sa sedam pogodaka, pet je dodao Denis Buntić, a po tri Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat i Luka Cindrić. Dance je predvodio njihov najbolji igrač Mikkel Hansen s osam golova, Kasper Sondergaard pet puta tresao hrvatsku mrežu.

Kauboji sutra u 18:00 igraju protiv Bahreina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.