KVALIFIKACIJE ZA EP

Poraz hrvatskih stolnotenisačica od Ukrajine

Poraz hrvatskih stolnotenisačica od Ukrajine

Hrvatska ženska reprezentacija poražena je od Ukrajine 3:0 u 2. kolu kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo.

Susret se igrao u Puli pred 150 gledatelja, a bio je to dosta jednosmjeran meč što i ne čudi s obzirom na kvalitetu suparnica. Gaponova i Bilenko su dva odlična ‘lovca’, zauzimaju 102. odnosno 52. mjesto na svijetu, a u sudaru s njima naše igračice nisu imale rješenje. Jedini set u cijelom meču osvojila je Tian Yuan i to na samom početku meča, ali to je bilo sve od naše reprezentacije.

“Dobro smo postavili postavu, ali jednostavno su bolja ekipa. Već na početku prvog meča vidjelo se da to neće ići u dobrom smjeru, iako smo taj set pobijedili. Već u drugom setu Gaponova je povela 7:0. U susretu Jeger i Bilenko što je duža bila razmjena udaraca manja je šansa bila da će poen doći na našu stranu. Tubikanec je, pak, imala problema s privikavanjem na gumu od Vasyleve,  objašnjavao je privremeni izbornik Željan Gaćina.

Danas se u Puli igra još jedan meč s istim suparnikom, Ukrajinke su zatražile da se uzvrat odigra dan kasnije, a početak će također biti u 17.30 sati. Naša reprezentacija bit će oslabljena za Tian Yuan koja u petak ima klupskih obaveza. Što se tiče stanja u skupini D sasvim je jasno da će Ukrajina direktno na EP kao prvoplasirana reprezentacija. Nama preostaje borba za drugo mjesto s Finskom, a ukoliko u tom naumu uspijemo slijedi dodatno razigravanje za I. diviziju na EP-u.

Skupina D
Hrvatska – Ukrajina 0:3
Tian Yuan – Ganna Gaponova 1:3 (11:6, 4:11, 5:11, 7:11)
Mateja Jeger – Tetyana Bilenko 0:3 (8:11, 5:11, 6:11)
Ivana Tubikanec – Ievgenia Vasyleva 0:3 (3:11, 8:11, 10:12)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.