Porazi hrvatskih boksača na EP do 22 godine

Porazi hrvatskih boksača na EP do 22 godine

Sva četiri hrvatska predstavnika koji su ušli u ring su ispali.

foto: croring.com

U ruskom gradu Vladikavkazu održava se Europsko prvenstvo u boksu do 22 godine, a prema pozivu izbornika Leonarda Pijetraja, hrvatsku vrstu predstavljaju Filip Poturović (60 kg), Erik Pijetraj (64 kg), Mihael Jugović (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg), Matej Uremović (81 kg) i Luka Pratljačić (+91 kg).

Nisu naši boksači najbolje otvorili natjecanje. Erik Pijetraj izgubio je rezultatom 3:2 od Azerbajđanca Bakhtiyar Gazibeyova. Nažalost, ovo mu je treći poraz u prvom kolu zaredom na Europskim prvenstvima do 22 godine.

Poraz od 4:1 upisao je Mihael Jugović od Gruzijca Eskerkhan Madijeva, koji je 2017. bio Europski prvak na U22, a lani osvajač 10 mjesta na istom natjecanju.

Ništa bolje nisu prošli niti preostala dva naša natjecatelja koji su ušli u ring. Mladena Sobjeslavskog eliminirao je sa 4:1 Španjolac Pablo Coj Bernal. Interesantno je da je tog Španjolca lani na Europskom prvenstvu za mlađe seniore pobijedio Gabrijel Veočić, a loš dan za naše boksače zaključio je Matej Uremović porazom jednoglasnom odlukom sudaca od Bjelorusa Alekseja Alfioraua.

Naš superteškaš Luka Pratljačić će u prvom kolu imati susret sa Dašom Simeunovićem iz Bosne i Hercegovine, dok je Filip Poturović u lakoj slobodan prvo kolo, a nakon toga boksa sa Moldavcem Dorinom Buscha.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.