Porazom u posljednjoj utakmici od Španjolske hokejaši osvojili srebro

Porazom u posljednjoj utakmici od Španjolske hokejaši osvojili srebro

Domagoj Troha najbolji je golman turnira.

Hrvatska hokejaška reprezentacija do 18 godina poražena je u posljednjem kolu Svjetskog prvenstva divizije II skupine B od Španjolske, koja je postala prvak i plasirala se u viši rang natjecanja.

Naši mladi hokejaši došli su na kraju do srebrnog odličja, iako im je prije početka natjecanja prognozirana borba za ostanak sa Islandom. Odlično su mladi Oklopnici krenuli u turnir pobjedama protiv Srbije, Nizozemske i Islanda, da bi se potom ispraznili i bili poraženi od Kine i prvaka Španjolske.

U odlučujućoj utakmici za prvaka, Španjolci su bili puno bolji i dominantniji, te pobjedili sa 4:1, a počasni pogodak za naše postigao je Leo Selitaj u završnici utakmice. Za Španjolsku su strijelci bili Marc Layola, Zaballo , O’Hara i Sergio Saras.

“Nažalost nismo uspjeli napraviti još jedan korak i uzeti zlato no i srebrna medalja je veliki uspjeh. Malo su nas i bolesti i ozljede omele, a sa Španjolcima je bila i fizički i psihički teška utakmica. Dobro smo krenuli i u drugoj trećini još jače stisnuli, ali kad ne zabiješ, dobiješ.” – riječi su izbornika Alana Franjkovića.

Hrvatski čuvar mreže Domagoj Troha proglašen je za najboljeg vratara turnira, Španjolac Aron Sarimento najbolji je obrambeni igrač, a Kinez Jing Wang najbolji napadač.

“Jako sam ponosan na sve igrače i trenere. Imali smo dosta šansi koje nismo iskoristili, ali srebro oko vrata je čudo.” – sretan je bio vratar Troha.

Srbija je pobjedom 4:0 protiv Kine osvojila brončanu medalju, a Kinezi su završili na petom mjestu. Četvrta je reprezentacija Nizozemske koja je sa 3:1 bila bolja od posljednjeg Islanda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.