Poreč domaćin završnice Prvenstva Hrvatske u rallyju

Poreč domaćin završnice Prvenstva Hrvatske u rallyju

foto: http://rally-croatia.com/hr/

Poreč će ponovno biti domaćin završnice Prvenstva Hrvatske u rallyju. Međunarodni 18. Rally Poreč 2017. održat će se 3. i 4. studenog i okupit će posade iz Hrvatske i regije. Ukupna dužina itinerera iznosi 277 km, od čega na 12 brzinskih ispita otpada 90 km. Prijave za natjecanje primaju se do četvrtka, 26. listopada u ponoć, dok će lista prijava biti objavljena na službenimm stranicama, 30. listopada.

Prvog dana natjecanja, 3. studenog u jutarnjim će se satima održati tehnički pregled ispred sportske dvorane Žatika. Poslijepodne će uslijediti neobavezni shakedown, nakon kojeg u 15:15 slijedi start rallyja. Prvi od ukupno tri brzinska ispita vozit će se u Taru i okolici s početkom u 15:43. Program prvog dana natjecanja završava s dva noćna prologa u centru Poreča, na Gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici.

Subotnjih devet brzinaca dugačkih 78 kilometara voziti će se u zapadnoj Istri. Posade će tri put voziti 7,75 km dugački brzinac Tinjan, a po dva put će prolaziti Kanfanarom, Mugebom i Žbandajem. Cilj 18. Rallya Poreč 2017. predviđen je u 18:30 na Centralnom gradskom parkiralištu.

Pobjedu u Prvenstvu Hrvatske na Croatia rallyu već su osigurali Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari koji voze za AK Delta Sport, no još uvijek nisu sigurni osvajači drugog i trećeg mjesta, kao i za pozicije u klasama. Prvi pobjednici porečkog rallya 1999. godine bili su Slovenci Darko Peljhan i Miran Kacin u VW Golfu IV Kit Car. Najbolje plasirana hrvatska posada te je godine bila Antun Filipec i Tomislav Milakara u Fordu Escortu RS Cosworthu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.