Poreč Major 2016. nadmašio prošlogodišnje izvrsne rezultate

Poreč Major 2016. nadmašio prošlogodišnje izvrsne rezultate

Na Poreč Majoru prije svega je trijumfirala vrhunska odbojka na pijesku, a broj gledalaca na stadionu i pred tv ekranima pokazao je da kod nas interesa za odbojku na pijesku svakako ima.

Foto: Poreč Majora - hr.swatchmajorseries.com

Sjajna je brojka od 74.306 posjetilaca koliko ih je ove godine posjetilo Poreč Major i dokaz  koliko ovo natjecanje raste iz godine u godinu. Za muško finale u nedjelju popodne pred stadionom je ostalo više od 1.500 ljudi jer je stadion s oko 5.000 gledatelja unutra već bio dupkom pun, no rekordni dan posjeta je ipak bila subota sa ženskim polufinalima i mečevima za broncu i zlato te muškim osminama finala i kasno popodnevnim četvrtfinalima i – čak 22.356 posjetilaca.

U nedjelju, kad su se igrala 4 meča – muška polufinala, meč za treće mjesto i finale zabilježeno je 17.665 posjetilaca Poreč Majora. Govoreći o brojkama treba se pridodati i one direktnog TV prijenosa muškog finala na HRT-u 2 koje definitivno dokazuju da je odbojka na pijesku gledateljima u Hrvatskoj sve bliža i zanimljivija za gledanje. Prijenos finala u muškoj konkurenciji na TV ekranima je gledalo čak 98.922 gledatelja. Snimka ženskog finala Poreč Majora 2016. koja se prikazivala nakon direktnog prijenosa muškog finala – bilježi još veću brojku – čak 106.101 gledatelja. Slijedi još jedna lijepa brojka koja je jako razveselila organizatore i sve uključene u projekt – na Facebooku Red Bull-a jedan je video s Poreč Majora pogledan čak 1,9 milijuna puta što je rekordno ne samo za Poreč Major, već i za sve Major turnire do sada.

Koliko je ovaj Poreč Major bio zanimljiv govore i ne samo velike brojke već i preokreti i čuda koja su se događala u odbojkaškim okršajima na pijesku. Od crnog petka za Brazilke kad su isti dan prvo u dvije osmine finala pa zatim i u dva četvrtfinala ispala 4 para Brazilki, među njima i Larissa i Talita, prošlogodišnje pobjednice Poreč Majora i svjetske prvakinje 2015. Ágatha Bednarczuk i Bárbara Seixas treba spomenuti i hrvatske igračice Samantu Fabris i Saru Radanović koje su na ovom turniru, okružene svjetskim veličinama u odbojci na pijesku, uspjele osvojiti set u igri s Kanađankama Broder i Valjas. Najljepša priča svakako je ona koju su na pješčanom terenu ispisale Njemice Julia Sude i Chantal Laboureur, igračice koje su na Poreč Majoru prošavši kvalifikacije, nošene dobrom energijom i još boljim igrama kročile ravno do zlata. Njihov put do zlata i veselje zbog njegovog osvajanja svakako je jedan od trenutaka za pamćenje ne samo Poreč Majora 2016. već i čitavog Swatch Beach Volleyball Major Seriesa.

Puno toga lijepoga za pamtiti iz Poreča imat će i Clemens Doppler i Alexander Horst koji su  pobijedili redom u  Španjolce Gaviru i Herreru, Brazilce Guta i Saymona te  jake Kanađane Saxtona i Schalka u borbi za ulazak u finale. Niz pobjeda Austrijanaca prekinuli su svjetski prvaci 2015. Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt ne dozvolivši im da uzmu i zlato, ali do srebra su Doppler i Horst stigli. Među najboljim mečevima svakako treba spomenuti i 65. minuta dugačku bitku za 3. mjesto između Saxtona i Schalka i Latvijaca Samoilovsa i Smedinsa. Nevjerojatna borba za broncu koju su na kraju osvojili Kanađani.

Foto: Poreč Majora –  https://hr.swatchmajorseries.com/ 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.