Posebna atmosfera odbojke na pijesku na Poreč Majoru od 27. lipnja do 2. srpnja ...

Swatch Beach Volleyball Major Series, dio FIVB World Toura po treći put stiže u Poreč

Swatch Beach Volleyball Major Series, dio FIVB World Toura po treći put stiže u Poreč

Poreč Major je sportsko-zabavni spektakl koji nudi gledateljima osim odličnih mečeva, razne interaktivne sadržaje u Beach Villageu smještenom uz stadion, kao i specijalne noćne partyje.

Foto: Poreč Majora - hr.swatchmajorseries.com

Na stadionu posebno sagrađenom za tu namjenu u slikovitoj uvali Peškera, kao i na terenima u Zelenoj laguni te pokraj hotela Valamar Zagreb, natjecat će se najbolje svjetske odbojkašice i odbojkaši na pijesku za nagradni fond od 600.000 američkih dolara.

Poreč Major ove godine će zasigurno nadmašiti prethodna dva izdanja jer prema najavama organizatora spremaju se   izuzetno atraktivni noćni mečevi. Uz ostale vrhunske igračice i igrače, osvajačice zlata s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru – genijalne Njemice Lauru Ludwig i Kiru Walkenhorst,  na porečki pijesak ponovno će istrčati i zlatni olimpijci iz Rija, sjajni Brazilci Alison Cerutti i Bruno Schmidt koji su prošle godine u Poreču osvojili zlato.

Ono što će povrh svega biti još jedna velika senzacija ovog sportskog spektakla je  i činjenica da će proslavljeni nogometni reprezentativac Ivan Perišić zaigrati u paru s hrvatskim pjeskašem Nikšom Dell’Orcom. Ivanovo prijateljstvo s nogometnom mrežom dobro je poznato, a kako će se snaći s onom odbojkaškom, ostaje nam za vidjeti u Poreču.

Uz spomenuti tim, na Poreč Majoru će igrati još četiri hrvatska muška tima (Filip Silić/Ivan Đorđević, Krešimir Karaula/Marin Jerčić, Matija Gracin/Yahor Zhukouski, Josip Pribanić/Matej Čičković) i tri ženska tima (Maja Roško/Jurja Vlašić, Dina Bečić/Sara Radanović, Nikolina Jelić/Marina Čorić).

Prijenos će biti na drugom programu HTV-a  u subotu i nedjelju, 1. i 2. srpnja.

“Lijepo je biti u Poreču. Moj tim i ja smo ponosni da imamo turnir Swatch Beach Volleyball Major Seriesa u tom uzbudljivom gradu. Igrači također jako vole igrati u Poreču. Ove godine ćemo imati i noćne mečeve koji su osobito atraktivni. Dođite na Poreč Major, provest ćemo sjajno vrijeme zajedno”, rekao je Predsjednika Uprave tvrtke Beach Majors,  Hannes Jagerhofer, koji je i istinski zaljubljenik u odbojku na pijesku i kojeg Poreč uvijek iznova oduševljava.

Ulaz na stadion je besplatan čime je omogućeno da svatko tko želi može uživati u vrhunskoj odbojci na pijesku i odličnoj atmosferi na stadionu.

Ulaznica se kupuju jedino za sve popularnije, ekskluzivne VIP zone Beach Majors Club i Beach Friends Lounge.

Pridodajmo nakraju i kako Swatch Beach Volleyball Major Series serijom umjetničkih fotografija želi odati počast ljepoti i simbolici posebno i pomno odabranih mjesta na kojima se turnir igra kao i ljepoti odbojke na pijesku kao takve, odbojci na pijesku gledanoj iz perspektive umjetnosti. Želi uhvatiti trenutak u vremenu za vječnost. No, ujedno odaje i počast fotografiji kao umjetnosti te svim fotografima koji snimaju turnire i u nezaboravnim fotografijama pjeskaških okršaja pokazuju nam svoje odlično oko, osjećaj za pravi trenutak i fotografsko umijeće.

Ljepota Eufrazijeve bazilike, ljepota Poreča, ljepota odbojke na pijesku i ljepota odbojkašica još jednom dokazuju da ljepota nema ni oznaku vremena ni granice i savršeno funkcionira u istom, nezaboravnom kadru.

Floridske fotografije potpisuje sportski fotograf Dustin Snipes, a za porečke je zaslužan hrvatski vrsni fotograf Marjan Radović, poznat osobito po podvodnim i akcijskim fotografijama.

Rezultati ovog snimanja još su jedna prilika da se slike našeg predivnog Poreča i njegovog kulturnog i umjetničkog blaga kao i Poreč Majora prenesu svijetom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.