Poreč pozornica vrhunskog judo događanja

Poreč pozornica vrhunskog judo događanja

Pet značajnih judo događanja pretvorio je Istru u glavnu europsku judo regiju od 17. do 30. lipnja 2016. godine.

U organizaciji Europske judo unije (EJU) i Hrvatskog judo saveza (HJS) po prvi puta u Hrvatskoj se održava Judo Festival. Na taj način Hrvatska još jednom potvrđuje status sve jače judo destinacije i kvalitetu rada na tatamiju, a  Poreč  je postao okupljalište više  od 1500 judoka iz 40 zemalja, u kojem će se olimpijci pripremati za nastup u Rio de Janeiru, veterani boriti za europske medalje, a trening kampove imati veterani, obitelji i judoke do 15 godina.

U sklopu festivala održavat će se nekoliko kampova. Prvi koji je na rasporedu  od 17. do 23. lipnja  je  Olimpijski trening kamp “Na putu prema zlatu” u sklopu kojeg se svjetski judaši pripremaju za nadolazeće Olimpijske igre u Riju istovremeno prezentirajući javnosti svoj sport i treninge pripreme. Prema riječima organizatora nastupa 400 sportaša iz više od 40 zemalja. Natjecatelji u tu svrhu imaju i jaku logističku potporu u vidu vrhunskih trenera iz cijelog svijeta te sve potrebne logistike.

Od 20. do 30. lipnja se održava trening kamp za judoke do 15 godina. Ovaj je program osmišljen za mlade judaše kojima će judo postati više od samog hobija. Treninzi se odvijaju dvaput dnevno pod vodstvom poznatih stručnjaka. Tinejdžeriimaju priliku na tatamiju vidjeti svoje idole koji su stigli na pripreme u OTC trening kamp.

 U istom periodu odvija se  i obiteljski kamp “Judo & Obitelj”.  U sklopu tog kampa  djeca i roditelji zajedno treniraju na tatamiju i sudjeluju u nizu aktivnosti u pratnji iskusnih trenera. Prošle je godine ovaj program polučio ogroman uspjeh, a djeca i njihovi roditelji uživali su u nezaboravnim danima ispunjenim zabavom. Uz ovaj program održat će se i niz drugih zabavnih i edukativnih satova.

Od 23. do 26. lipnja na rasporedu je veteransko Europsko prvenstvo. I za kraj od 27. do 30. lipnja bit će održan trening kamp za veterane  gdje će po prvi puta i veterani moći uživati  trenirajući u kampu s ljudima sličnim sebi. Tijekom četiri dana dobit će mogućnost unaprijediti svoje vještine na tatamiju, ali i susresti se sa starim prijateljima judašima.

Zato ne propustite ova zbivanje i put Poreča na vrhunsko judo događanje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.