Poslastica za ljubitelje veslanja: Kreće Croatia Open

Poslastica za ljubitelje veslanja: Kreće Croatia Open

Na Jarunu se ovoga vikenda održava još jedna tradicionalna regata 'Croatia Open'...

Foto: veslanje.hr.

Konačno kreće još jedna tradicionalna međunarodna veslačka regata Croatia Open koja će ovoga vikenda na Jarunu doživjeti svoje 32. izdanje.

Croatia Open 2015. organizira Veslački savez Zagreb uz pomoć VK Croatia, a očekuje se preko 60 veslačkih klubova i reprezentacija iz Slovačke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Italije, Estonije, Rusije, Turske i Hrvatske. Natjecatelji će biti raspoređeni u svim dobnim kategorijama, a osim sportaša – u hrvatsku će metropolu pristići i respektabilan broj međunarodnih sudaca.

U 38 finalnih utrka kroz dva dana natjecanja nastupit će preko dvije tisuće sportaša i sportašica, a hrvatska će publika imati prigodu vidjeti i dvadesetak olimpijaca koji su osvajali medalje u Sydneyju, Ateni, Pekingu i Londonu, kao i finaliste svjetskih prvenstava u seniorskoj kategoriji, ali i mlađim uzrastima.

Najveće hrvatske uzdanice bit će David Šain, Damir Martin, Martin Sinković i Valent Sinković, a zanimljive bi trebale biti i tri memorijalne utrke – dvojac bez kormilara za juniore ‘Niko i Jure’, utrka osmeraca mlađih juniora ‘Zdravko Grahovac’ te ‘Memorijal Slavko Matoc Muha’.

“Radujemo se što ćete svojom prisutnošću i ove godine prepoznati naš trud i značaj ove regate te ju na taj način učiniti još većom i boljom. Kvalitetu Zagreba kao veslačkog centra, regatne staze, djelatnika Saveza i VK Croatia ponovno potvrđuje uvrštenje regate u kalendar međunarodnih natjecanja Svjetske veslačke federacije, a što nas dodatno motivira da učinimo sve kako bi organizacija ove godine bila još i bolja”, rekao je predsjednik regatnog odbora i čelni čovjek zagrebačkog veslačkog Saveza Pero Grujin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.