Posljednji dan Princeze Sofije rezerviran je za deset najboljih

Posljednji dan Princeze Sofije rezerviran je za deset najboljih

Foto: JK Split

Danas  je posljednji dan Princeze Sofije i rezerviran je za prvih deset najboljih koji su izborili mjesto u završnu regatu nakon niza kvalifikacijskih, zatim finalnih serija regata prethodnih pet dana.

Od hrvatskih jedriličara u medal race se plasirao Tonči Stipanović u Laseru. U medal race ulazi sa druge pozicije iz kvalifikacijskog dijela natjecanja (ulasci: 1, 7, 26, 5, 3, 9, 13, 4, 5, 7) sa ukupno 54 bodova sa odbacivanjem. Vodeći Maloney (NZL) je na 17 bodova prednosti od Tončija, a treći Scheidt (BRA) je 10 bodova iza Tončija. Od 10 finalista samo je četiri Europljanina.

Milan Vujasinović nakon posljednje regate u kvalifikacijskom djelu natjecanja spustio se sa 10. na konačno 12. mjesto u poretku i tako u zadnjoj regati propustio finale. Tina Mihelić regatu završava na 21. mjestu u Laser Radialu, u 49eru Pavle Kostov i Petar Cupać na 26. mjestu i Mihovil Fantela na 64. mjestu u klasi RS:X, dok se posada u klasi 49er FX Enia Ninčević i Marina Dujmović povukla iz natjecanja radi ozljede

Za kraj spomenimo Luku Mratovića koji je u konkurenciji daskaša, svojim plasmanom u jučerašnjoj regati postao siguran putnik za Rio.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.