Postanite dijelom najljepše sportske priče ikada ispričane u Hrvatskoj

Postanite dijelom najljepše sportske priče ikada ispričane u Hrvatskoj

Sudjeluje gotovo 5000 studenata iz 41 zemlje.

Još osamnaest dana uoči početka Europskih sveučilišnih igara, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, organizatori ovog najvećeg multi-sportskog događaja u Hrvatskoj predstavili su konačnu brojku sudionika.

„S posebnim zadovoljstvom možemo objaviti kako će na Igrama u Rijeci i Zagrebu nastupiti čak 4781 studenata sportaša. Kada njima pribrojimo i ostale članove, njihove trenere i službene osobe brojka se penje na 5786 osoba“,  istaknula je predsjednica Odbora za sport ESI 2016. Danira Bilić.

Natjecatelji dolaze sa čak 403 sveučilišta iz 41 europske zemlje, potvrdila je Bilić te dodala: “Od europskih zemalja najviše sportaša, njih 410 dolaze iz Velike Britanije, 400 iz Njemačke, 330 iz Francuske, 320 iz Portugala, 280 iz Turske, 230 iz Španjolske, 200 iz Slovenije. Posebno smo sretni što će na Igrama sudjelovati i natjecatelji iz zemalja poput Islanda ili čak Izraela, odakle nam dolazi 48 sportaša, a Hrvatsku će zbog ovog natjecanja posjetiti i studenti s Malte.”

Europske sveučilišne igre održat će se na više od 40 sportskih lokacija u Zagrebu i Rijeci. “Podijelit ćemo više od 2000 medalja, oko 130 pehara za najbolje te 120 posebnih nagrada. Ovo je samo dio impresivnih brojki koje govore o kakvom se događaju radi, a za koji se već nekoliko godina pripremamo. Zahvaljujući organizaciji u koju je trenutno uključeno nekoliko tisuća osoba, a među njima i 2000 volontera pa  možemo, već sada reći kako smo osigurali sve da Igre proteku u najboljem redu”,   naglasio je Zrinko Čustonja, predsjednik ESI 2016.

Hrvatske natjecatelje na ESI 2016. predstavila je Ana Lenard – naša karatašica koja je osvojila je broncu na 51. Prvenstvu Europe u Francuskoj, a koja će nastupiti za Sveučilište u Zagrebu.

Ana Lenard

Foto: Ana Lenard/ HKS

Posebno pozitivna priča Igara su i volonteri. Uz one iz Hrvatske, uspješnoj provedbi Igara svoj doprinos će dati i 200 volontera koji dolaze iz čitavog svijeta, pa čak i dalekog Japana, Australije i Meksika.

Ovom prigodom posebno je najavljena dojmljiva svečanost otvaranja Europskih sveučilišnih igara koja će se održati 13. srpnja s početkom u 21 sat na stadionu Mladosti na Savi.

Dođite i podržite od 12. srpnja 2016., 5000 studenata iz 45 europskih zemalja sa 250 različitih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu i time postanite dijelom najljepše sportske priče ikada ispričane u Hrvatskoj.  Ostavimo trag!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.