Potop nakon Rusije! Opraštaju se četvorica važnih igrača?

Potop nakon Rusije! Opraštaju se četvorica važnih igrača?

Samo su četiri nogometaša u hrvatskoj izabranoj vrsti zagazila u tridesetu godinu.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji ostati bez najvažnijih igrača u sve tri linije, a možda i na vratarskoj poziciji što je ipak teško za povjerovati.

Nekoliko igrača je zagazilo u tridesete godine, točnije njih četvorica, i potrebe za smjenom generacija nema. Jedan od te četvorice je Luka Modrić, veznjak koji je za Hrvatsku nastupio 103 puta, igrao je pet velikih natjecanja i motor je ekipe u svom šestom pohodu na veliki turnir.

Sigurni smo kako će Modrić za reprezentaciju odigrati još sedam do osam utakmica u ovoj sezoni brojeći dvije prijateljske u ožujku i dvije do tri u pripremnom periodu za Rusiju.

Uz to, tu su i tri utakmice u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, a ako Modrić i društvo budu na nivou gledat ćemo ih i u osmini finala.

S obzirom na to kakav nogomet igra u svojoj 33. godini, uvjereni smo kako bi Modrić za reprezentaciju mogao odraditi još barem jedan ciklus, no nakon 12 godina reprezentativne karijere pitanje je želi li Luka i dalje igrati vrhunski nogomet na dva kolosijeka.

Preostali trojac koji je zagazio u tridesete su vratar Danijel Subašić, dokapetan Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić. Subašić će u Rusiji braniti s 34 godine i njegov ostanak među kockastim gnijezdom je očekivan, dok bi Ćarli i Mandžo mogli reći zbogom.

Obojica će u Rusiji igrati sa 32 godine. Ćorluka ima problema s tetivama i njegov oproštaj je najizvjesniji, a ni Mandžo nije odbio tu opciju, no kazao je kako će govoriti nakon Rusije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.