Potpredsjednik Fife krao novac namijenjen žrtvama potresa na Haitiju!

Potpredsjednik Fife krao novac namijenjen žrtvama potresa na Haitiju!

Pojavila su se nove informacije oko Fifina dopredsjednika Jacka Warnera...

Jack Warner u društvu Michela Platinija/Getty Images

Bivši dopredsjednik Fife Jack Warner morat će se suočiti s novim, pomalo gnjusnim optužbama za svoje nečasne radnje u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji.

Engleski BBC otkrio je, naime, prve nalaze američkih istražitelja koji Warnera, osim pranja novca i primanja mita, terete za krađu 750 tisuća dolara koji su bile namijenjene žrtvama potresa na Haitiju.

Nekad ugledni političar i funkcioner u Trinidadu i Tobagu navodno je trebao prebaciti donacije u Haiti poslije katastrofalnog potresa 2010. godine, no on je umjesto toga iznos nonšalantno prebacio na vlastiti račun!

Novac su zajedničkim snagama prikupili Korejski nogometni savez (500 milijuna) i FIFA (250 milijuna), a zanimljivo je kako je Nogometni Savet Trinidada i Tobaga još 2012. upozoravao na to što je Warner učinio.

No, Fifin je dužnosnik u Trinidadu i Tobagu imao toliki (politički) utjecaj da se u jednom trenutku jednostavno proglasio “posebnim savjetnikom NS Trinidada i Tobaga” te si tako priskribio pravo da prima uplate na račun Saveza, što je očito obilato i koristio. U osobne svrhe.

“Radi se o uroti. Bezveze me optužuju i ja sam tu nemoćan. Neću se zamarati takvim optužbama”, slagao je tada Warner.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.