Potpuni kolaps: Cibalia će 100. rođendan čekati kao trećeligaš

Potpuni kolaps: Cibalia će 100. rođendan čekati kao trećeligaš

Cibalia će sljedeće sezone igrati u 3. HNL Istok na svoj 100. rođendan. Nisu dobili licenciju za igranje u Drugoj ligi nakon što su ove sezone ispali iz 1. HNL.

foto: HNTV.hr

Vinkovačka Cibalia svoj će 100. rođendan dočekati kao član 3. HNL Istok, potvrdio je Izvršni odbor HNS-a na današnjoj sjednici.

Odluka je to odjela za licenciranje koji je ‘nebeskoplavima’ uskratio licenciju za igranje u 2. HNL nakon što su ove sezone ispali iz Prve lige. Klub je uskoro brzo potvrdio informaciju na Facebooku.

Klub nije još podmirio sve obveze iz predstečajne nagodbe pa se nalazi na rubu stečaja, a svim igračima bi automatski trebali raskinuti ugovorne obveze.

“Riješili smo sve, porezni dug, nagodili smo se s igračima, ali smo kasnili u rokovima. Zbog toga nismo dobili licenciju. Ipak, nije ništa gotovo, mi ćemo poslati dopis HNS-u i IO će prihvatiti ili ne prihvatiti odluku komisije. Bio bi presedan da oni tu odluku ne prihvate, ali ja se nadam kako će Cibalia na kraju dobiti licenciju.” govorio nam je predsjednik Cibalije Josip Kuterovac, jedan od 17 članova IO-a HNS-a, nakon odluke HNS-ove žalbene komisije za licenciranje.

Ipak je, čini se, bio u krivu…

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza potvrđen je trećeligaški status HNK Cibalia Vinkovci.

Gepostet von HNK Cibalia Vinkovci am Montag, 4. Juni 2018

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.