Potres u Meksiku odgodio IPC Svjetsko prvenstvo

Potres u Meksiku odgodio IPC Svjetsko prvenstvo

Hrvatski plivači Kristijan Vincetić i Ante Rađa pripremali su se za natjecanje u Queretaru, gradiću 200 kilometara udaljenom od Mexico Cityja.

Foto: HPO

Hrvatska plivačka reprezentacija za osobe s invaliditetom u sastavu Kristijan Vincetić i Ante Rađa vraća se u Hrvatsku i prije početka IPC Svjetskog plivačkog prvenstva koje se trebalo održati u Mexico Cityu.

Taj grad pogodio je razoran potres, a plivački tim vraća se u Zagreb i Split. Natjecanje je odgođeno nakon što je sam organizator javio natjecateljima kako je bazen u kojemu se natjecanje trebalo održati pretrpio slabija oštećenja.

Reprezentacija se trenutno nalazi u Queretaru, 200 kilometara sjeverozapadno od Mexico Cityja, a potres su osjetili u manjoj mjeri, dok su za stradanja u glavnom gradu saznali tek nakon večernjeg treninga. Trener hrvatske reprezentacije Mirko Samardžić je pojasnio situaciju.

“Osjetili smo slabo ljuljanje i škripu zgrade, ne bi ni trznuli da nas osoblje iz sigurnosnih mjera nije uputilo izvan hotela. Tek navečer poslije treninga saznali smo za stradanja u glavnom gradu kao i za srušenu školu i pogibiju djece koja su bila u njoj. Ostajemo šokirani i jedino što možemo je suosjećati s ljudima, iznimno dragim i gostoljubivim Meksikancima koje smo imali priliku upoznati u ovih desetak dana koliko smo na pripremama”, rekao je Samardžić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.