Potresi u Italiji: Izbornik Prandelli i predsjednik Saveza Abate zbog ispadanja sa SP-a dali ostavke!

Potresi u Italiji: Izbornik Prandelli i predsjednik Saveza Abate zbog ispadanja sa SP-a dali ostavke!

'Ne želim čuti da netko govori kako kradem novac poreznih obveznika', objasnio je svoju odluku Cesare Prandelli

Andrea Pirlo i Cesare Prandelli više neće međusobno surađivati/Getty Images

Svjetsko prvenstvo uzelo je i prvu izborničku žrtvu. Nakon što je Italija porazom od Urugvaja ispala u skupini, Cesare Prandelli podnio je ostavku usprkos činjenici što je tik prije početka SP-a potpisao dvogodišnje produljenje ugovora.

Prandelli je u ogorčenom tonu objasnio da nakon povratka kući ne želi čuti kritičare kako govore da on krade novac poreznih obveznika.

– Ne znam zašto, ali ljudi tretiraju reprezentaciju kao da smo politička stranka. Na stranu to, ja preuzimam odgovornost jer su rezultati bili loši. Moja je ostavka neopoziva – poručio je 56-godišnji stručnjak na press konferenciji.

Odmah je reagirao predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete, koji je prvo zamolio Prandellija da se predomisli, a onda se i sam povukao s funkcije!

– Izaći ću pred Izvršni odbor i također dati neopozivu ostavku. To sam ionako odlučio prije početka Svjetskog prvenstva. Novi predsjednik Saveza će imati moju bezgraničnu podršku. Moj će posljednji zadatak biti da nagovorim Prandellija na ostanak – najavio je Abete.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.