Potresni intervju Darija Srne o ratu u Ukrajini: Napustili smo kuće, stadion, navijače…

Potresni intervju Darija Srne o ratu u Ukrajini: Napustili smo kuće, stadion, navijače…

Kapetan Hrvatske i Shakhtar Donetska Darijo Srna u razgovoru za engleske medije govorio je o ratu u Ukrajini.

“Sjećam se posljednjih dana u Donetsku. To je bio 16. svibanj 2014. godine. Rečeno nam je da moramo otići brzo. Nisam uzeo ništa iz kuće. Samo smo uzeli dva automobila. Moje majice i dalje vise u ormaru. Bio sam jedini koji je vjerovao da će se sve brzo završiti. Svima sam rekao da ćemo se vratiti u roku od šest mjeseci”, opisao je Srna kako je izgledala situacija kada je Rusija počela rat sa Ukrajinom.

Skoro dvije godine nakon napuštanja kuće, Srna ima šansu da ponovo zaigra u finalu Europske lige, nekadašnjeg UEFA kupa, natjecanja koje je Shakhtar sa Srnom kao kapetanom, osvojio 2009. godine. Na putu prema ovogodišnjem finalu stoji aktualni prvak Sevilla. Predsjednik Shakhtara Rinat Akhmetov izgradio je Donbas Arenu, Shakhtarov stadion sa kapacietetom 52.000 gledatelja u Donetsku, za ovakve utakmice, ali nažalost ukrajinski tim će Sevillu dočekati u Lavovu.

“Ova momčad je jača od one iz 2009. godine. Jači smo mentalno, potencijal je veći i oni su vrlo motivirani. Mi smo izgubili naše kuće, naš stadion i naše navijače. Mi smo izgubili trening centar i izgubili smo naš grad. Mi smo jedan korak do finala i ovaj tim zaslužuje poštovanje. Ljudi koji misle da će Shakthar pasti ne znaju našeg predsjednika i oni ne znaju naš klub. Mi smo izgubili ne znam ni ja koliko važnih igrača – Willian, Fernandinho, Mkhitaryan, Alex Teixeira – i zadržali smo isti level igre. Vidjeli ste kako igraju Willian i Fernandinho u Engleskoj. Ovaj klub je njih napravio”, kazao je Srna.

Srna je već dugo jedan od najboljih desnih bekova svijeta i bio je na meti velikih klubova, ali nije želio napuštati redove Shakhtara s kojim je osam puta osvojio ukrajinsko prvenstvo.

“Imao sam ozbiljne ponude iz ozbiljnih klubova poput Chelseaja, Bayern Minhena, Borussije Dortmund. Ali, da sam otišao u Chelsea, morao bih početi ispočetka i to mi nije imalo smisla. Donetsk je bio lijep. Imao je restorane, parkove, dobre škole. To je bio grad budućnosti. Rekao sam kada sam ga napuštao da ću, kad se vratim, kleknuti na koljena i poljubiti ulicu. Poljubit ću svaki put. Svi žele sretan kraj. Svi”, emotivno je poručio Srna

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.