Povijesna katastrofa Zagreba: Barcelona ponizila Vujovićeve dečke

Povijesna katastrofa Zagreba: Barcelona ponizila Vujovićeve dečke

Zagreb je u Kataloniji hrvatskim ljubiteljima rukometa priredio pravi horor...

Foto: Mario Ćužić/Zna.hr

PPD Zagreb u uzvratnoj je utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone ispisao povijest. No, priča ovoga puta nije nimalo pozitivna.

Momčad Veselina Vujovića doživjela je, naime, najteži poraz u svojoj povijesti, pokleknuvši u Španjolskoj s ogromnih 43:21.

Nadali su se Zagrebaši kako mogu do senzacije nakon -2 u prvom susretu, najavljivalo se moguće iznenađenje i pružanje maksimuma – pa što bude. Međutim, niti je maksimum dan, niti je – bilo.

Karabatić i društvo razbili su Vujovićev ‘dječji vrtić’ otprilike onako kako je Mirko Filipović nokautirao Gabriela Gonzagu. Crnogorski je trener već je nakon desetak minuta čupao kosu, no mogao je tek blijedo promatrati kako njegovi izabranici ne mogu odigrati – ništa.

Barcelona je obilato iskoristila činjenicu što ‘plinarima’ ništa nije polazilo od ruke, u prvih šesnaest minuta ogleda zabila je nevjerojatnih 14 golova, a na poluvrijeme se na koncu otišlo s + 13.

Isti smo scenarij gledali i u drugih pola sata – Barca je igrala kao da je rezultat neriješen, bez pardona kažnjavala obilate pogreške naših rukometaša te do kraja otplovila na velikih, bolnih i odzvanjajućih +22.

Najefikasniji je u hrvatskoj momčadi bio Sandro Obranović, dok su Španjolce predvodili fenomenalni Kiril Lazarov (9 golova) i Nikola Karabatić (7 golova).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.