Povijesni dan za hrvatski pikado: Alan Ljubić na Svjetskom prvenstvu!

Povijesni dan za hrvatski pikado: Alan Ljubić na Svjetskom prvenstvu!

Alan Ljubić se pobjedom na istočnoeuropskim kvalifikacijama u Mađarskoj plasirao na Svjetsko prvenstvo u pikadu i time ispisao povijest.

foto: https://www.facebook.com/alan.ljubic

U subotu 30.rujna 2017. godine za hrvatski je pikado ispisana povijest – naime, Zagrepčanin Alan Ljubić kvalificirao se na najprestižnije svjetsko natjecanje u pikadu, William Hill World Darts Championship koje će se od 14.prosinca 2017. do 1.siječnja 2018. održati u Alexandra Palace areni u Londonu. Ljubić je do svoje ‘karte’ za London došao pobjedivši na kvalifikacijama u Mađarskoj.

Životni san svakog igrača pikada jest zaigrati s velikanima kao što su Phil Taylor, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, a jednom će se Zagrepčaninu taj san ostvariti već ovog prosinca. On je Alan Ljubić, jedan od najboljih igrača pikada u Hrvatskoj, koji je pobjedivši na kvalifikacijama za istočnu Europu u Mađarskoj protekle subote izborio nastup na najprestižnijem i najpoznatijem svjetskom natjecanju u pikadu. William Hill World Darts Championship prvenstvo je koje djeluje pod organizacijom PDC-ja (Professional Darts Corporation) te godišnje privuče na tisuće fanova pikada u Alexandra Palace arenu u Londonu gdje se turnir održava. Osim fanova, turnir je poznat i po tome što na njemu nastupaju najbolji i najpoznatiji igrači pikada današnjice, među kojima će se ove godine pronaći i jedan Hrvat.

Velik je ovo uspjeh što za Ljubića osobno, kao i za hrvatski pikado generalno. Inače, Alan je igrač zagrebačke ekipe Janje Alfa Team koja već godinama slovi za jednu od najboljih seniorskih ekipa u Hrvatskoj te dugogodišnji član Hrvatske pikado reprezentacije, a rezultat ovog njegovog velikog uspjeha je puno treninga i odricanja posljednjih nekoliko godina. Svi Ljubićevi fanovi moći će uskoro nabaviti i strelice iz njegove kolekcije (s kojima je osvojio nastup u Londonu), a strelice će se moći nabaviti preko web-shopa Darts pointa.

Alanu Ljubiću od srca čestitamo na velikom uspjehu te mu želimo puno sreće u Londonu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.