Povijesni dan za hrvatsko umjetničko klizanje, naš par izborio finale Europskog prvenstva

Povijesni dan za hrvatsko umjetničko klizanje, naš par izborio finale Europskog prvenstva

Sjajan uspjeh za hrvatsko klizanje.

Povijesni dan za hrvatsko umjetničko klizanje večeras u Ostravi. Prvi put smo imali sportski par na jednom velikom natjecanju, a Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru odmah su izborili finale Europskog prvenstva.
U svom tek trećem zajedničkom nastupu skupili su 49,25 bodova što je bilo dovoljno za 15. mjesto. Ono im je donijelo sutrašnje finale 16 najboljih sportskih parova Europe koje starta od 19 sati (prijenos na Eurosportu).

Maštali smo pokazati se češkoj publici oba dana i evo, uspjeli smo! Imali smo ogromnu tremu, ipak je za nas ovo bio poseban nastup, nikada nismo klizali pred toliko tisuća ljudi, zato je i bilo grešaka, ali vjerujem da će nam sutra u slobodnom programu ipak biti lakše i da ćemo biti puno bolji rekla je Lana Petranović.

Nakon kratkog programa u vodstvu je ruski par, brončani s posljednja dva EP-a, Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov (80,82) ispred Francuza Vanesse James i Morgana Cipresa (74,18), dok treće mjesto drže Nijemci, Aliona Savchenko i Bruno Massot (73,76).
Kod klizačica, u vodstvu je braniteljica naslova, Ruskinja Jevgenija Medvedeva (78,92). Sutrašnji klizački dan u Ostravar Areni u 12 otvara kratki ples plesnih parova, a od 19 slijedi veliko finale sportskih parova. Lana i Antonio nastupaju treći.

Rezultati
Sportski parovi – kratki program

1. Jevgenija Tarasova, Vladimir Morozov (Rus) 80,82
2. Vanessa James, Morgan Cipres (Fra) 74,18
3. Aliona Savchenko, Bruno Massot (Njem) 73,76
4. Ksenia Stolbova, Fedor Klimov (Rus) 73,70
5. Natalia Zabianko, Aleksander Enbert (Rus) 72,38

15. Lana Petranović, Antonio Souza Kordejru (HRV) 49,25

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.